«Για την απώλεια του Άγι Παπαστεργίου»

91

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το πρόωρο θάνατο του Άγι Παπαστεργίου. Ο συναγωνιστής Άγις συμπαρατάχθηκε με το εργατικό και αντιιμπεριαλιστικό – αντιπολεμικό κίνημα και αποτέλεσε για πολλά χρόνια στήριγμα των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ στο δήμο της Λάρισας. Μεταξύ άλλων διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας επί δημαρχίας Λαμπρούλη και συνέβαλε στις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις συνολικά του λαού της πόλης μας. Ενώ ήταν μετέπειτα και επικεφαλής των ψηφοδελτίων της «Δημοτικής Συνεργασίας» το 2002 και το 2006, συμβάλλοντας με ανησυχία και δημιουργικό πνεύμα στην επεξεργασία ζητημάτων που απασχολούσαν την πόλη σε κόντρα με το διαρκώς εξελισσόμενο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης.
Θα τον θυμόμαστε πάντα για το μειλίχιο πνεύμα του, τη σταθερότητα και τη συστράτευσή του στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών δυνάμεων, καθώς παίρνει τη θέση του δίπλα σε εκείνη τη γενιά των αγωνιστών που επί δημαρχίας του αείμνηστου κομμουνιστή Αριστείδη Λαμπρούλη, και τηρουμένων των αναλογιών της εποχή της, άλλαξε ριζικά την πόλη της Λάρισας, αφήνοντας ένα ανεξίτηλο έργο, όπως οι μεγάλες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, κτίσιμο σχολείων και παιδικών σταθμών, τη δημιουργία ΚΧ χώρων και υποδομών για τον πολιτισμό και των αθλητισμό για να έχουν πρόσβαση η νεολαία και ο λαός.
Η προσφορά του Άγι Παπαστεργίου αποτελεί παρακαταθήκη για όλους εμάς, για να συνεχίζουμε να βαδίζουμε σ’ αυτά τα χνάρια.
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Δήμητρα, την κόρη του Κατερίνα, και σε όλους τους οικείους του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here