Γάμος… easy rider στη Λάρισα

951

Του Κώστα Γκιάστα

Σίγουρα δεν το φανταζόταν το 1901, ο 21χρονος τότε Γουίλιαμ Χάρλεϊ και ο κατά ένα χρόνο μικρότερος φίλος του, Άρθουρ Ντέιβιντσον πως κατασκευάζοντας μια μηχανή πάνω σε σκελετό ενός ποδηλάτου στο Μιλγουόκι θα κατάφερναν στο μέλλον να ενώσουν όχι μόνο τα επώνυμά τους αλλά ολόκληρες ζωές με φόντο την έμπνευσή τους.

Ο Ηλίας Αμπελαργάς «κουβαλάει» στην πλάτη του την Αθανασία Πλα εδώ και 11 χρόνια. Μην παρεξηγείτε τη θέση όμως, καθώς πρόκειται για συνεπιβάτες πάντα πάνω σε μια Harley Davidson. Εκείνος ξεκίνησε από νεαρός την ενασχόλησή του με τις εν λόγω τύπου μηχανές. Βρήκε τη συνήθεια από τον πατέρα του που ξεκίνησε από το 1955 και μόλις έφυγε για σπουδές στην Αμερική άρχισε να δικτυώνεται ακόμα περισσότερο. Από 25 ετών «καβαλάει» τη δίτροχη τούτη ιστορία. Εκείνη υπήρξε και μέλος των Ladies of Harley.

HARLEY 3

Μαζί έκαναν ουκ ολίγα χιλιόμετρα με τους ράθυμους ρυθμούς κίνησης και τον χαρακτηριστικό περιοδικό ήχο. Πήραν δρόμους, άφησαν στροφές και πριν λίγες ημέρες έχοντας ως συνοδεία αρκετές πανέμορφες Harley Davidson, βρέθηκαν στην εκκλησία όπου και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Δεσμά σαν την αλυσίδα μιας Harley, που δίνει κίνηση από τον χειροποίητο μερακλίδικο κινητήρα στους εντυπωσιακούς τροχούς.

Οι δρόμοι της Λάρισας γέμισαν «στολίδια» με τις εντυπωσιακές κινούμενες φιγούρες να μαγνητίζουν τα βλέμματα των περαστικών, ενώ ο θόρυβος που έβγαινε από τις λαμπερές εξατμίσεις ήταν πέρα για πέρα γνήσιος και «αρσενικός».HARLEY 4

«Ήταν κάτι που δεν είχαμε σχεδιάσει από την αρχή αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσαμε να το αποφύγουμε. Η παρέα μας και τα ενδιαφέροντά μας κινούνται γύρω από τη Harley και δεν μπορούσαμε να παντρευτούμε με διαφορετικό τρόπο. Ξεκίνησε ως λιτός αλλά εξελίχθηκε σε έναν πολύ εντυπωσιακό γάμο», λέει ο Ηλίας στην «Ε» ιδιαίτερα χαρούμενος.

Παλιότερα υπήρξε μέλος της Harley Owners Group και έφτασε στο αξίωμα του Activity Officer. Η Λάρισα δεν έχει κλαμπ καθώς δεν έχει επίσημη αντιπροσωπεία, όμως εδώ και λίγο διάστημα υπάρχει μια σκέψη για να γίνονται κάποιες συναντήσεις στην πόλη. Ίσως να το καταφέρει ο Ηλίας και η παρέα του. Εκείνο όμως που έχει καταφέρει σίγουρα είναι πως έβαλε και την… κουμπάρα στο παιχνίδι των Harley αφού η τραγουδίστρια στο επάγγελμα, Μαρία Φλώρου κάνει δοκιμαστικές φωτογραφίσεις στις μηχανές και ποιος ξέρει, ίσως επιλεχθεί ως αντίστοιχο μοντέλο.HARLEY 2

Το ζευγάρι έκλεψε την παράσταση καθώς ήταν πάνω σε μια Electra Glide. «Σαν να λέμε η πόρσε της Χάρλεϊ» εξηγεί ο Ηλίας που τον ρωτάμε τι ιδιαίτερο έχουν αυτές οι μηχανές.

«Είναι μοναδικές. Δεν έχει αλλάξει τον τρόπο παραγωγής από τότε που ξεκίνησε. Όλα γίνονται όπως τότε».

Και εννοεί μια παλιά αποθήκη στο Μιλγουόκι, που το 1906 μετατράπηκε σε εργοστάσιο συναρμολόγησης και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να φιλοξενεί κάποια από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Όλα όμως κινούνται γύρω από το χρήμα. Γι’ αυτό και ρωτάμε τι γίνεται με τα λεφτά γιατί δεν είναι εύκολο να αγοράσεις μια Harley. Πόσο μάλιστα στις μέρες μας. «Πλέον υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια. Το θέμα δεν είναι πώς θα την αγοράσεις. Είναι το πώς θα τη συντηρήσεις…».HARLEY 1

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ