Φυλάκιση 10 ετών στο …σπίτι σε Λαρισαίο για υπεξαίρεση 8,5 εκ. ευρώ!

351

Κάθειρξη 10 ετών αλλά φυλάκιση… στο σπίτι προβλέπει η ποινική διαπραγμάτευση για τον 66χρονο πρώην ταμία που ομολόγησε την ενοχή του για την υπεξαίρεση 8,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Το πρακτικό της ποινικής διαπραγμάτευσης υπογράφηκε χθες, λίγο πριν την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, με τον εισαγγελέα της έδρας λαμβάνοντας υπόψη τη βεβαρημένη κατάσταση της υγείας του 66χρονου σύμφωνα και με γνωματεύσεις γιατρών των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, εκ των πραγμάτων να οδηγείται στην απόφαση, ο πρώην ταμίας να εκτίσει στο σπίτι, τη βαρύτατη κατά τα άλλα ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Η δίκη αφορά στην πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης του ποσού των 8.536.000 ευρώ (από τις 13 Απριλίου 2007 έως και τις 19 Μαϊου 2015) με το «μεγάλο κόλπο» του 66χρονου να βασίζεται σε «διπλά» εντάλματα πληρωμής που αφορούσαν στη μισθοδοσία εκπαιδευτικού προσωπικού.

Το Δικαστήριο απάλλαξε των κατηγοριών κρίνοντας αθώες δύο υπηρεσιακά στελέχη του ΟΑΕΔ.

Τη νυν περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας κ. Ολγα Τσιούρβα, όσο και τη γενική διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ στην Αθήνα, οι οποίες είχαν παραπεμφθεί για αμέλεια.

Διευκρινίζεται πως η περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ στη Λάρισα ήταν αυτή που ανέφερε την υπόθεση στη διοίκηση του Οργανισμού αλλά βρέθηκε τελικά κατηγορούμενη, με αποτέλεσμα να δέχεται χθες με συγκίνηση την απόφαση για την αθώωσή της.

Βαγγέλης Κακάρας

Πηγή: Εφημερίδα Eλευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here