Φοιτητική στέγη: Άνοδος στα ενοίκια – Η εικόνα στη Λάρισα

71

Από τα μέσα του καλοκαιριού, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, έχει ξεκινήσει η αναζήτηση στέγης για τους φοιτητές που έχουν περάσει σε σχολές που βρίσκονται μακριά από τον κύριο τόπο κατοικίας τους.

Η εύρεση κατοικιών έως 50 τ.μ., που απευθύνονται σε φοιτητές προς ενοικίαση, αποδεικνύεται φέτος δύσκολη υπόθεση, όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς. Κι αυτό γιατί τα μικρά διαμερίσματα ιδιαίτερα σε περιοχές κοντά στα πανεπιστήμια είναι… είδος προς εξαφάνιση καθώς πολλοί ιδιοκτήτες έχουν διαθέσει τα ακίνητα τους σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ενώ οι τιμές των ενοικίων εμφανίζονται σημαντικά αυξημένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αρκετοί φοιτητές εκτιμάται πως φέτος θα στραφούν στη «λύση» της συγκατοίκησης, επιλέγοντας μεγαλύτερα διαμερίσματα σε περιοχές μάλιστα διαφορετικές από εκείνες που παραδοσιακά έψαχναν τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι ενδεικτικό ότι οι φοιτητές που επιλέγουν «εναλλακτικές» περιοχές στο κέντρο της Αθηνάς μπορούν να βρουν διαμερίσματα άνω των 60 τμ, 2 υπνοδωμάτιων, κατάλληλα δηλαδή για συγκατοίκηση, με ενοίκιο από 500 έως 550 ευρώ κατά μέσο όρο. Την ίδια στιγμή στις δημοφιλείς περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας το ενοίκιο των 500-550 ευρώ αφορά μόνο μικρά δυαράκια ή επιπλωμένες γκαρσονιέρες.
Οι τιμές στις περιοχές της Αττικής

Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο Ε-Real Estates, οι τιμές στις στη Λάρισα διαμορφώνονται ως εξής:

Λάρισα

Η αύξηση των ενοικίων κυμαίνεται από 11% έως 13% για studio και γκαρσονιέρες ενώ αύξηση κατά 20% καταγράφεται στην κατώτατη ζητούμενη τιμή μίσθωσης για κατοικία 50 τμ-60 τμ.

Συγκεκριμένα το ενοίκιο για κατοικία έως 25 τμ, κυμαίνεται από 170 ευρώ τον μήνα έως 300 ευρώ τον μήνα αν πρόκειται για ανακαινισμένο, επιπλωμένο και με το σύνολο των οικοσυσκευών διαμέρισμα.

Η ενοικίαση γκαρσονιέρας από 30 τμ έως 45 τμ κοστίζει από 200 ευρώ έως 350 ευρώ τον μήνα έναντι 180 ευρώ έως 240 ευρώ τον μήνα τη περσινή χρονιά.

Πηγή: newmoney.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here