Φινάλε στο Μουσικότροπο με πρωταγωνιστές τα Παιδιά

312

Με μία μεγαλειώδη συναυλία αναμένεται να σημάνει η λήξη του φεστιβάλ Μουσικότροπο, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

Μια παιδική πανδαισία με περίπου 100 παιδιά να ανεβαίνουν στη σκηνή του ΔΩΛ, σε μια σύμπραξη της Ορχήστρας Νέων του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Παιδική Χορωδία του Ωδείου μας.

Τα παιδιά θα δώσουν το στίγμα του Πολιτισμού. Του Πολιτισμού που προκύπτει από τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση!

Τα παιδιά όμως, θα υποστηρίξουν και το σολιστικό κομμάτι της βραδιάς.
Δύο πολλά υποσχόμενοι ταλαντούχοι 12χρονοι πιανίστες, μαθητές του ΔΩΛ, ο Σταύρος Καριώτης και ο Έκτορας Καράτζιος-Παπαϊωάννου θα ερμηνεύσουν ένα κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Μότσαρτ.

Η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θεωρείται η καλύτερη νεανική ορχήστρα της χώρας μας.
Ιδρύθηκε στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής”, με στόχο την καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών, την ανάπτυξη του πνεύματος συνεργασίας και την διαπαιδαγώγησή τους σε μια πειθαρχία ομαδικής μουσικής δράσης.
Με τακτικά μαθήματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε συναυλίες και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Ορχήστρα έχει εξελιχθεί σε ένα σπουδαίο νεανικό μουσικό σύνολο.
Η σύνθεση της Camerata Junior ανανεώνεται διαρκώς, καθώς οι μεγαλύτεροι μουσικοί αποχωρούν, συνεχίζοντας τις σπουδές ή την καριέρα τους, ενώ παράλληλα νέα μέλη προστίθενται μετά από ακρόαση. Η Ορχήστρα αριθμεί σήμερα 60 νέους και νέες, ηλικίας από 8 έως 25 ετών.

Την ορχήστρα διευθύνει ο προικισμένος μαέστρος της Νίκος Χαλιάσας, ενώ μέρος της συναυλίας θα διευθύνει ο Νίκος Κυπουργός σε δικά του έργα.

Η διδασκαλία και επιμέλεια της Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ, είναι του Δημήτρη Καρβούνη.

Αίθουσα Συναυλιών Δημοτικού Ωδείου Λάρισας
Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019
Ώρα 8.30 μ.μ.
Προπώληση εισιτηρίων στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας καθημερινά 10:00 – 13΄00 και 18:00 – 20:00
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση – 10 € , 6 € (Φοιτητές, ΑΜΕΑ, 65+)
Ταμείο – 12 € , 8 € (Φοιτητές, ΑΜΕΑ, 65+)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here