Φάρσαλα: Ρασοφόροι στο “σκαμνί”

100

Στη σύλληψη ενός 45χρονου πρωτοπρεσβύτερου, ενός 45χρονου αρχιμανδρίτη και ενός 52χρονου μητροπολίτη της “Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας” προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί του Α.Τ. Φαρσάλων μετά και τα θυρανοίξια του μετοχιακού ναού, Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου και Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου στα Φάρσαλα σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Ελευθερία της Δευτέρας”.
Οι τρεις συλληφθέντες, που κατά της ΕΛ.ΑΣ. “αυτοσυστήνονται” ως πρωτοπρεσβύτερος, αρχιμανδρίτης και μητροπολίτης αντίστοιχα, χωρίς “να είναι καταχωρημένοι στον κατάλογο θρησκευτικών Κοινοτήτων του Υπουργείου Παιδείας” άσκησαν χθες Κυριακή “υπηρεσία λειτουργού της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού φέροντες ράσα και τελώντας μυστήριο (θεία λειτουργία-κοινωνία)”, παρουσία δεκάδων πιστών σε “ναΰδριο το οποίο στερούνταν άδειας ανέγερσης και ιδρύσεως – λειτουργίας ευκτήριων οίκων από το Υπ. Παιδείαν”.

Από το Υπουργείο Παιδείας επιβεβαίωναν χθες στην εφημερίδα “Ελευθερία” ότι ο εμπλεκόμενος στην έρευνα των διωκτικών αρχών θρησκευτικός λειτουργός, όπως και η δηλωθείσα Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας “δεν είναι θρησκευτικός λειτουργός αναγνωρισμένα δηλαδή γνωστής θρησκείας”.

Αντίθετα, ο συνήγορος των τριών συλληφθέντων σημείωνε πως “είναι νομιμότατοι”, ότι “υπάγονται στης Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας που διαθέτει ΑΦΜ” και πως “διαθέτουν επίσης όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και δεν κάνουν προσηλυτισμό”.

Το επίμαχο ναΰδριο μετά από αυτοψία του Γραφείου Πολεοδομίας του Δήμου Φαρσάλων στις 11 Μαρτίου “κρίθηκε ως αυθαίρετη κατασκευή” με αποτέλεσμα το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων να προχωρήσει τις επόμενες ώρες, στη σφράγισή του.

Βαγγέλης Κακάρας

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here