Ευαγγελία Λιακούλη: «Συγχαρητήρια, αλλά δεν αρκούν…»

374

Η Κατερίνα Πιτσιάβα, γέννημα-θρέμμα του Πλατυκάμπου Λάρισας, για άλλη μια φορά μας έκανε περήφανους, κατακτώντας αυτή τη φορά το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην άμμο, που πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία.
Ένα νέο κορίτσι, γεμάτο αγάπη για τον αθλητισμό από τα μικρά του χρόνια, παλεύει και διακρίνεται με τη βοήθεια του ΠΑΑΠ «Ογχηστού» και της μητέρας της, καθώς έχει χάσει τον πατέρα της, αιφνιδιαστικά, σε μικρή ηλικία.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια συμμετέχει στους αγώνες μέσα από τεράστιες δυσκολίες και καθημερινή πρωτοφανή προσπάθεια. Προπονείται σκληρά και εργάζεται ταυτόχρονα, με ωριαία απασχόληση, όπου βρει.
Η Κατερίνα, με το λαμπερό χαμόγελο και την ανυπόκριτη ευγένεια ψυχής, έχει το παράπονο ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερες διοργανώσεις, διότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα και ένα σταθερό ελάχιστο εισόδημα, που θα της επέτρεπε να φθάσει ακόμη ψηλότερα και να προβάλλει την πόλη και τη χώρα μας με μοναδικό τρόπο.
Αυτονόητα είναι τα θερμά μας συγχαρητήρια , αλλά επίσης αυτονόητο είναι ότι δεν αρκούν.
Οφείλουμε , με αίσθημα ελάχιστης ευθύνης να αντιληφθούμε ότι πρέπει να διεκδικήσουμε για αυτά τα παιδιά, που προσπαθούν τόσο σκληρά και αποτελούν πρεσβευτές της χώρας μας παγκόσμια, να διασφαλίζονται οι στοιχειώδεις συνθήκες μιας ομαλής καθημερινότητας, με σταθερή εργασία και ελάχιστο εισόδημα, για να μπορούν να προχωρήσουν .
Το θέμα της Κατερίνας- και κάθε Κατερίνας, δεν είναι κάτι μικρό. Είναι τεράστιο για τη χώρα που θέλει να περηφανεύεται ότι το αθλητικό πνεύμα γεννήθηκε στους ιερούς βράχους της .
Καλώ σε κοινή πρωτοβουλία τους αθλητικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς του νομού μας, τους βουλευτές και την αυτοδιοίκηση, να διεκδικήσουμε, μαζί την αποκατάσταση της δικαιοσύνης, γι’ αυτά τα παιδιά.
Με το άνοιγμα της Βουλής, δεσμεύομαι για την ανάληψη σχετικής πρωτοβουλίας στο Κοινοβούλιο και κατάθεση ερώτησης –πρότασης για το θέμα.
Ωστόσο , η τοπική κοινωνία, μέχρι να δοθεί οριστική λύση από την πολιτεία, μπορεί να δώσει την δική της απάντηση:
«Κανείς μόνος»…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here