Εξαιρετική παρουσία στην Καβάλα – Από τη μικτή χορωδία της «Ξηροκρανιάς»

340

Με μία εξαιρετική εμφάνιση στην γραφική Καβάλα ολοκλήρωσε την φετινή καλλιτεχνική χρονιά η νεοσύστατη Μικτή Χορωδία του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας «Η ξηροκρανιά»όπου συμμετείχε στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 7 – 9Ιουνίου 2019που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας και οι κατασκηνώσεις Τσαφ-τσουφ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου για τα «Ελευθέρια 2019».
Στην όμορφηεκδήλωσημουσικής πανδαισίας συναντήθηκαν δέκααξιόλογα χορωδιακά σύνολα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας με σκοπό την παρουσίαση και η προβολή της χορωδιακής μουσικής ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας αλλά και η γνωριμία και ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των χορωδιών, των φορέων και των πόλεων που εκπροσωπούν. Οι 350 περίπου χορωδοί και μουσικοί καταχειροκροτήθηκαν από το φιλόμουσο κοινό της πόλης, που κατέκλυσε την κεντρική πλατεία «Ελευθερίας»σε μια γιορτή του πολιτισμού καιτου χορωδιακού τραγουδιού.
Η «νεαρή» μικτή χορωδία του Συλλόγου Κρανιωτών Λάρισας «Η ξηροκρανιά»παρουσίασε ένα ευχάριστο ρεπερτόριο,με συνθέσεις Ελλήνων και ξένων συνθετών σε τετράφωνη επεξεργασία, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού καιαποσπώνταςκολακευτικά σχόλια για την απόδοσή της στον ενάμιση χρόνο από τη σύστασή της. Κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων η αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Βαρβάρα Μπαλτζίδουσυνεχάρη τους χορωδούς και το μαέστρο για την συμβολή τους στη διάδοση της πολυφωνικής μουσικής τέχνης. Με τη σειρά του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λάμπρος Γκονέλας συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχαρίστησε για την πρόσκληση. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Τη διδασκαλία και διεύθυνση της χορωδίας είχε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.
Τα μέλη της αποστολής των Κρανιωτών, χορωδοί και συνοδοί, κατά την τριήμερη παραμονή τους στην πόληείχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα,να περιηγηθούν στους δρόμους της πόλης, να γευτούν τα παραδοσιακά τοπικά πιάτα στα ταβερνάκια καθώς και να απολαύσουν το πρώτο για τους περισσότερους καλοκαιρινό μπάνιο. Ξεναγήθηκαν στο μουσείο καπνού, στο κάστρο της Καβάλας, στο Μουσείο της Αμφίπολης, στον αρχαιολογικό χώρο και στο επιβλητικό αρχαίο θέατρο των Φιλίππων. Επίσης προσκύνησαν στο Ιερό Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της Φιλιππισίας όπου και έψαλαν αποσπάσματα από την Θεία Λειτουργία. Την τελευταία μέρα της εκδρομής επισκέφθηκαν το πανέμορφο νησί της Θάσου και η αποστολή επέστρεψε στη Λάρισα αργά το βράδυ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here