Έτοιμη σχεδόν η ολοκαίνουργια Ασκληπιού – ΦΩΤΟ

919

Ανανεωμένη και σχεδόν έτοιμη η οδός Ασκληπιού που θα λειτουργήσει ως δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, στο πλαίσιο της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας».

Σύμφωνα με την μελέτη του έργου, η Ασκληπιού θα αποτελείται από μία λωρίδα κίνησης οχημάτων και θέσεις στάθμευσης οχημάτων, παρτέρια πρασίνου, καθώς και νέα πεζοδρόμια ενώ παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΥΑΛ έχει ήδη προχωρήσει σε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον συγκεκριμένο δρόμο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη μελέτη, η οδός Ασκληπιού μονοδρομείται σε όλο το μήκος του έργου δημιουργώντας μία λωρίδα κυκλοφορίας μονής κατεύθυνσης (πλάτους 3 μ) με δυνατότητα να κινηθούν όλα τα οχήματα.

Εφαρμόζεται ανώτερο όριο ταχύτητας 20χλμ/ώρα ενώ γενικά, απαγορεύεται η στάση και στάθμευση σε όλα τα τμήματα της οδού που δεν είναι διαμορφωμένα για χώροι στάθμευσης. Σε ό,τι αφορά στις θέσεις στάθμευσης, ανά τμήμα, η μελέτη περιλαμβάνει παρεμβάσεις (εσοχές στάθμευσης κ.λπ.) σε κάθε τμήμα της οδού.

Δείτε φωτογραφίες:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here