Ετήσια συνάντηση 70 εκπροσώπων φορέων που συμμετέχουν στο δίκτυο του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει»

608

Με μεγάλη συμμετοχή εβδομήντα εκπροσώπων φορέων, συλλόγων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκπαίδευσης, της διά βίου μάθησης, του πολιτισμού και της απασχόλησης, πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση απολογισμού και προγραμματισμού της τετραετούς πορείας του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει», το πρωί του Σαββάτου στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, με συντονιστή τον κ. Αλέξη Κόκκο, καθηγητή εκπαίδευσης ενηλίκων στο ΕΑΠ και επιστημονικό υπεύθυνο του προγράμματος.
Την συνάντηση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, τονίζοντας την πολύτιμη αξία του επιτυχημένου αυτού έργου ως προς την πρωτοφανή συνεργασία μιας πλειάδας οργανισμών της πόλης, με κοινό στόχο την υποστήριξη της κοινωνίας σε καιρό κρίσης. Ίδια η βράβευση της πόλης το 2017 στο Cork της Ιρλανδίας από την UNESCO, σηματοδοτεί μια πορεία εξωστρέφειας, καινοτομίας, και συλλογικότητας που έχει ανάγκη η πόλη.
Ακολούθησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά την πορεία του προγράμματος, τονίζοντας το πολιτικό περιεχόμενο της μάθησης με προοδευτικό και δημοκρατικό χαρακτήρα που στοχεύει στην αλλαγή.
Παράλληλα αναφέρθηκε σε θεσμούς και δράσεις όπως το ¨Πανεπιστήμιο των Πολιτών¨, το πρόγραμμα Κατασκήνωση στην Πόλη, τις Σχολές Γονέων και το Κοινωνικό Φροντιστήριο.
Η καινοτομία της συνάντησης ήταν ότι οι εκπρόσωποι των φορέων είχαν την ευκαιρία μέσα από γόνιμο διάλογο, να αλληλεπιδράσουν σε ομάδες εργασίας για την πορεία και το μέλλον του προγράμματος. Εκπρόσωποι των ομάδων παρουσίασαν προτάσεις και κατέθεσαν απόψεις και προβληματισμούς, μίλησαν για την ανάγκη θεσμοθέτησης συνεργασιών μέσω της υπογραφής συμφώνων συνεργασίας για τη συνέχιση του έργου, καθώς και τη διάχυση της πληροφορίας και της γνώσης προς όλους τους συμπολίτες μας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ανάμεσα σε άλλους ο Διευθυντής της Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωτήρης Βούλγαρης, το στέλεχος της ΕΕΤΑΑ υπεύθυνος γραφείου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Φεγγίτης, η Διευθύντρια της διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων κα. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της ΕΕΠΕΚ, ο διευθυντής και η υποδιευθύντρια του 2ου ΔΙΕΚ Λάρισας, ο Διευθυντής του 1ου ΣΔΕ Λάρισας, η εκπρόσωπος του υπουργείου παιδείας – συντονίστρια για θέματα εκπαίδευσης προσφύγων καθώς και εκπρόσωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, των Ενεργών Πολιτών Λάρισας, των ΚοινΣΕΠ «Έναστρον» και «ΜΕΝΤΟΡΕΣ», της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ν. Λάρισας, του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, του Συλλόγου Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, του Συνδέσμου Φιλολόγων Λάρισας, της Δημόσιας βιβλιοθήκης, του ΟΑΕΔ, του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, του ΙΝΕΓΣΕΕ, του ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ, του ΙΜΕΓΣΕΒΕΕ, του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, του Ι.Ψ.Α., το ΚΕΘΕΑ – ΕΞΟΔΟΣ, το Κέντρο Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, Κοινωνικές Δομές του Δήμου όπως τα ΚΑΠΗ, το Δημοτικό Πολυατρείο, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, το Κέντρο Κοινότητας, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο κ.α.
Για πληροφορίες αναφορικά με τις δράσεις και τα προγράμματα του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει» στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Τμήμα Διά Βίου Μάθησης, Οικονόμου εξ΄ Οικονόμου και Ρούσβελτ, 3ος όροφος, στα τηλέφωνα 2410680249 & 2410680250, e-mail: learning-city@larissa-dimos.gr, f: Larissa City – H Πόλη που Μαθαίνει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here