Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα»

250

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα» καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην Ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 στις 18:00 (ελλείψει απαρτίας στις 18:30) στη Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα.
Με το πέρας της συνέλευσης θα ακολουθήσει παρουσίαση από την κ. Ειρήνη Α. Οράτη, Ιστορικό Τέχνης – Επιμελήτρια Συλλογής Έργων Τέχνης της AlphaBankκαι μέλος του Συλλόγου, της έκθεσης «Υφάνσεις. Ζωγραφική και ταπισερί στην Ελλάδα από το 1960 έως σήμερα» που διοργανώθηκε από την Alpha Bank και το Μουσείο Μπενάκη και λειτουργεί στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς από τις 20 Νοεμβρίου 2019 έως την 1η Μαρτίου 2020.
Στην έκθεση συνυπάρχουν ταπισερί και χειροποίητα (hand tufted) χαλιά, μαζί με τους πίνακες ζωγραφικής από τους οποίους προήλθαν. Πρόκειται για ένα φαινόμενο που εμφανίζεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960 με τις ταπισερί της Βασιλικής Πρόνοιας από έργα των Γ. Μόραλη, Σ. Βασιλείου, Ν. Νικολάου, Γ. Τσαρούχη, συνεχίστηκε στις δεκαετίες του 1970 και 1980 με τα χειροποίητα χαλιά που έγιναν από έργα των Δ. Μυταρά, Χ. Μπότσογλου, Π. Πρέκα, Β. Κατράκη, Ο. Ζούνη και άλλων και ολοκληρώνεται με τις δημιουργίες των σύγχρονων καλλιτεχνών που δουλεύουν με τις τεχνικές της υφαντικής, παράγοντας έργα που εντάσσονται στο διεθνές καλλιτεχνικό κίνημα της Fiber Art.
«Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ. Ι. Κατσίγρα»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here