Έσπασε όλα τα ρεκόρ ο ημιμαραθώνιος «7ος Αχίλλειος Άθλος» στα Φάρσαλα

395

Ως ο αγώνας των ρεκόρ καταγράφεται από την ιστορία ο ημιμαραθώνιος «7ος Αχίλλειος Άθλος» που έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στα Φάρσαλα, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, υπερβαίνοντας τις 1000 και στις τρεις κατηγορίες, των 21,2 χλμ, των 5,2 χλμ. και των 1000 μέτρων, ενώ και ο νικητής του ημιμαραθώνιου πέτυχε επίσης ρεκόρ διοργάνωσης. Η μεγάλη επιτυχία διαφαινόταν από τις δηλώσεις συμμετοχών άλλωστε, καθώς υπήρξε ρεκόρ την φετινή χρονιά και στις δύο κατηγορίες με τον ημιμαραθώνιο των 21,2χλμ να τρέχουν 376 αθλητές ενώ στην διαδρομή των 5,2 χιλιομέτρων 275, ενώ το μεγαλύτερο κέρδος ήταν η συμμετοχή των παιδιών καθώς πάνω από 600 έτρεξαν και στη διαδρομή των χιλίων μέτρων.
Ο συνδιοργανωτής Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας συμμετείχε και φέτος με τους περισσότερους αθλητές και για το λόγο αυτό βραβεύτηκε ο πρόεδρος κ. Απόστολος Γούλας, ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή της Φαρσαλινής ομάδας δρομέων «Farsala Running Team».
Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες, οι αθλητές ξεκίνησαν από το πάρκο του Απιδανού για να τερματίσουν στο άγαλμα του Αχιλλέα, στην πλατεία Δημαρχείου, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές και τις νικήτριες.
Πρώτος στον ημιμαραθώνιο των21,2 χλμ. αναδείχθηκε ο επίσημος προσκεκλημένος του δήμου Φαρσάλων, αθλητής του Γ.Σ. Γλυφάδας – EXALCO Νικόλας Τσικούρας με χρόνο 1:12:22 το οποίο αποτελεί νέο ρεκόρ αγώνα, δεύτερος ο αθλητής του ΣΔΥ Βόλου Κένταυρος, Δημήτρης Φράγκος με χρόνο 1:20:14 και τρίτος ο αθλητής Κοσμάς Κωνσταντινίδης με χρόνο 1:23:12 .
Πρώτη στις γυναίκες σε ότι αφορά τον ημιμαραθώνιο αναδείχθηκε η η Κρυσταλία Κουτσιμάνη με χρόνο 1:43:46, δεύτερη η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου με χρόνο 1:45:55 και Τρίτη η Χριστίνα Τσαγγάρη με χρόνο 1:50:23.
Άξια αναφοράς είναι η σημαντική συνδρομή δημοτικών υπαλλήλων, πλήθους εθελοντικών οργανώσεων και ιδιωτών, καθώς και τοπικών φορέων όπως το Αστυνομικό Τμήμα, το Κέντρο Υγείας, η ΕΟΔΥΑ και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, για τη διεξαγωγή των αγώνων καθώς και των γιατρών κ.κ. Γκόβαρη, Παπαδόπουλου και Γουργούλια και του φυσικοθεραπευτή κ. Καραδήμα ο οποίος με την ομάδα του που προσέφερε αποκατάσταση στους αθλητές που το χρειάζονταν μετά το πέρας του αγώνα.
Στον νικητή του «Αχίλλειου Άθλου» απένειμε το μετάλλιο ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, ο οποίος λίγο αργότερα τόνισε μεταξύ άλλων πως «είναι μεγάλη μας χαρά που καταφέραμε μέσα από ένα αθλητικό γεγονός να ενώσουμε όλους τους Φαρσαλινούς σε μία γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. Ευχαριστώ όλους τους φορείς και τους ιδιώτες που συμμετείχαν σε αυτό τον πολύ όμορφο αγώνα, ο οποίος έχει πλέον ξεφύγει από τα στενά όρια του νομού και έχει μετεξελιχτεί σε ένα πανελλήνιο γεγονός. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Η δημοτική αρχή θα είναι πάντα αρωγός και συμμέτοχος ώστε το δρομικό κίνημα να εξαπλωθεί».
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ που είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης, κ. Χρήστος Μπασαγιάννης τόνισε μεταξύ άλλων πως «μέσα στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που είχαμε κατορθώσαμε μαζί με την τοπική κοινότητα που ήταν συνδιοργανωτής καθώς και τον σύλλογο μαραθωνοδρόμων Λάρισας να σχεδιάσουμε έναν αγώνα πολύ υψηλού επιπέδου. Κάναμε πολλές συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πείσαμε τους εθελοντές για την σημαντικότητα της συμμετοχής τους και αυξήσαμε κατακόρυφα τις παροχές προς τους αθλητές. Αυτο είχε σαν αποτέλεσμα να κατατριφθούν όλα τα ρεκόρ συμμετοχών και να έχουμε αυτό το πολύ όμορφο αποτέλεσμα που αναδεικνύει πανελληνίως την πόλη μας.»
Να σημειωθεί τέλος πως όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες, έλαβαν αναμνηστικά και συλλεκτικά μετάλλια, μαζί με ένα τεχνικό μπλουζάκι του αγώνα καθώς και γεύμα αποκατάστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here