Εργαστήριο μουσικής του σώματος

311

Με μία διαφορετική πρωτότυπη μουσική πρόταση, μας φέρνει το φεστιβάλ Μουσικότροπο κοντά στη μουσική.

Το βιωματικό εργαστήριο μουσικής του σώματος (Body Music) που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ Μουσικότροπο με τον Simone Mongelli, μετατρέπει το κορμί μας σε ηχητικό όργανο!

Body Music (μουσική του σώματος) είναι η δημιουργία μουσικής με την αποκλειστική χρήση του ανθρώπινου σώματος. Με τη φωνή, με τα παλαμάκια, τα πόδια που χτυπάνε το έδαφος, τα χέρια που εκμεταλλεύονται διάφορα σημεία του σώματος για να παράγουν ήχο, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει μόνος του ένα εντυπωσιακό μουσικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας το δικό του σώμα σαν ένα πλήρες μουσικό όργανο.

Η μουσική του σώματος προσφέρει σημαντικά οφέλη, εφόσον αναπτύσσει την σωματική συνείδηση και γενικότερα τη μουσικότητα, την ικανότητα ακοής του εαυτού μας και των άλλων, καθώς και τον αμοιβαίο συγχρονισμό.

Απευθύνεται στους λάτρεις της μουσικής και του χορού και είναι ειδικά σημαντική για όσους έχουν επαφή με τη σκηνική παρουσία (μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς), όσο και για τους επαγγελματίες στον χώρο της εκπαίδευσης.

Ο Simone Mongelli ασχολείται με διάφορα είδη μουσικής, όπως την
παραδοσιακή, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, την παλαιά μουσική και τη Body Music.

Η πολυετής έρευνά του πάνω στις παραδοσιακές μουσικές και κουλτούρες της Μεσογείου είναι η βάση της έντονα προσωπικής του μουσικής γλώσσας, που εμπλουτίζεται από τις εμπειρίες του σε διάφορα στιλ και μουσικά ιδιώματα, για να δημιουργήσει ένα σύγχρονο και υψηλά εκφραστικό μείγμα.

Είναι αριστούχος πτυχιούχος εθνομουσικολογίας, από το Πανεπιστήμιο της Bologna. Ασχολείται με τη Body Music από το 2007, παρακολουθώντας ένα πλήθος σεμιναρίων, ενώ έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικές προσωπικότητες του είδους, όπως τον Max Pollak (Νέα Υόρκη), τον Keith Terry (Oakland, CA), τους Barbatuques (Sao Paulo, Βραζιλία), τον Danny “Slapjazz” Barber (San Diego, CA), τον Jep Melendez (Ισπανία), και τα μέλη των Stomp Leela Petronio (Παρίσι) και Simone Clarke (Λονδίνο).

Αίθουσα «Ήβη Βοζαλή», Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 10:30 – 14:30
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 10:30 – 14:30

Τιμή παρακολούθησης 30 € και 20 € (Φοιτητές, μαθητές, ΑΜΕΑ)

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής

Απαραίτητη η εγγραφή συμμετοχής μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Φεστιβάλ www.mousikotropo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here