Έργα οδικής ασφάλειας 2,3 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Αγιάς

318

Το οδικό δίκτυο του Δήμου Αγιάς αναβαθμίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ξεκινούν άμεσα οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας σε στοχευμένες θέσεις εντός οδικού δικτύου συνολικού μήκους 60 χιλιομέτρων αρμοδιότητας συντήρησης της Περιφέρειας, στο εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο του Δήμου Αγιάς. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, ξεκινά το επόμενο διάστημα ένα νέο έργο οδικής ασφάλειας στο δίκτυο του Δήμου Αγιάς» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Προχωράμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε σημεία του εθνικού και περιφερειακού δικτύου όπου έχουμε την αρμοδιότητα συντήρησης. Αποκαθιστούμε την ασφαλή κυκλοφορία των ανθρώπινων κοινοτήτων στην οδική αρτηρία που συνδέει τη Λάρισα με τα παράλια του Δήμου Αγιάς, στον παραλιακό άξονα καθώς και σε σημεία του επαρχιακού και δημοτικού δικτύου που χρήζουν παρέμβασης» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Εργασίες
Οι εργασίες που ξεκινούν περιλαμβάνουν:
• Γενικές εκσκαφές, διάνοιξη τάφρων, άρση καταπτώσεων.
• Καθαρισμός και μόρφωση τάφρου τριγωνικής διατομής ή τάφρου ερείσματος, απομάκρυνση φερτών που εμποδίζουν την απορροή, απομάκρυνση βλάστησης.
• Καθορισμός ρεμάτων σε θέσεις συμβολής με οδούς.
• Ενίσχυση πρανών οδού με επιχώματα – λιθορριπή σε θέσεις καθιζήσεων, διάστρωση επιχωμάτων σε αγροτικές – δημοτικές οδούς.
• Καθαρισμός υπαρχόντων τεχνικών, ενίσχυση και επισκευή φρεατίων και τεχνικών εισόδου και εξόδου.
• Κατασκευή σωληνωτών διαφόρων διατομών εγκάρσια και κατά μήκος της οδού για την παροχέτευση ομβρίων και την αποκατάσταση παρόδιων προσβάσεων.
• Επέκταση κιβωτοειδών οχετών.
• Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου, ραμπών πρόσβασης σε παρόδιες ιδιοκτησίες, ιρλανδικών διαβάσεων
• Εξυγίανση – αποκατάσταση οδοστρωμάτων, βελτίωση προσβασιμότητας και ποιότητας κύλισης με κατασκευή και ενίσχυση – συμπλήρωση υφιστάμενης οδοστρωσίας
• Εργασίες αποκατάστασης ασφαλτικών στρώσεων σε σημεία που εμφανίζονται έντονες ρηγματώσεις – καθιζήσεις.
• Εργασίες αποκατάστασης – βελτίωσης – συμπλήρωσης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης καθώς και στηθαίων ασφαλείας με βάση τα χαρακτηριστικά των οδών.
Τα σημεία παρέμβασης
– Επαρχιακή Οδός 1, Λάρισα – Αγιά – Αγιόκαμπος (35 χλμ)
– Επαρχιακή Οδός 8, τμήμα από Βελίκα θέση “Βραχάκια” – Στόμιο (τέλος κατοικημένης περιοχής) (16 χλμ)
– Παραλιακός άξονας, τμήμα από Αγιόκαμπο – Ρακοπόταμο (9 χλμ)
– Επαρχιακό – Δημοτικό Δίκτυο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here