Έρχονται κι άλλοι πρόσφυγες στη Λάρισα

398
Έφθασαν οι πρώτοι 350 πρόσφυγες στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου, στο Κουτσόχερο της Λάρισας, οι οποίοι αναχώρησαν σήμερα το πρωί από τον Πειραιά, Σάββατο 19 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI)

Στη δημιουργία προσφυγικού καταυλισμού για την εγκατάσταση προσφύγων – μεταναστών στο στρατόπεδο «Υπολοχαγού Ζώγα Αργυρίου» στην Τ.Κ. Κυψελοχωρίου του Δήμου Τεμπών, αλλά και στην επέκταση του υπάρχοντος καταυλισμού στο Κουτσόχερο, με την τοποθέτηση επιπλέον κοντέινερ προχωρά το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Κινήσει που γίνονται εν μέσω θέρους και σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», χωρίς την ενημέρωση των εμπλεκόμενων δήμων. Ήδη κλιμάκιο του Στρατού επιθεώρησε τον χώρο του στρατοπέδου στο Κυψελοχώρι και τις αμέσως επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η μεταφορά 100 σκηνών για την εγκατάσταση 500 περίπου προσφύγων, οι οποίοι αναμένονται στην περιοχή μας από τα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο.

Ταυτόχρονα αναμένονται άλλα 70 κοντέινερ, (50 από τα Τρίκαλα και 20 από την Πάτρα) στο Κουτσόχερο, προκειμένου να επεκταθεί ο υφιστάμενος προσφυγιά καταυλισμός.

Έτσι, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε κάθε κοντέινερ στεγάζεται κατά μέσο όρο μία 4μελής οικογένεια, στouς ήδη 1.050 πρόσφυγες θα προστεθούν άλλοι 300-350 πρόσφυγες.

Σήμερα στο Κουτσόχερο φιλοξενούνται κυρίως Σύριοι πρόσφυγες, ενώ μέσω του προγράμματος «Εστία» στεγάζονται σε σπίτια, διάσπαρτα στη Λάρισα άλλοι 380 πρόσφυγες.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here