Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Μανώλης Γλέζος

466

Με αφορμή τα 30 χρόνια λειτουργίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης σήμερα Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο, θα πραγματοποιηθεί τελετή Αναγόρευσης του Μανώλη Ν. Γλέζου σε επίτιμο διδάκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ο Μανώλης Γλέζος με τους διαχρονικούς αγώνες και τη στάση ζωής του, που τον έχουν αναδείξει σε πρότυπο για την κοινωνία και ιδιαίτερα για τους νέους, έχει αποδείξει ότι καλλιεργεί και προάγει ιδέες, αξίες και πρακτικές που αποβλέπουν στην προάσπιση αφενός της δημοκρατίας και της αυτοδιάθεσης, αφετέρου της Δημοκρατικής Παιδείας ως συνόλου αρχών και στάσεων που αποσκοπούν στη διαμόρφωση εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα στέκονται κριτικά απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητα και κατάχρηση εξουσίας, θα καλλιεργούν την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, την κοινωνική συνείδηση και αλληλεγγύη, καθώς και θα προωθούν την ειρηνική συνύπαρξη, τη συλλογική δράση και την κοινωνική χειραφέτηση.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗΣ

-Προσφώνηση του Μανώλη Ν. Γλέζου από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Ζήση Δ. Μαμούρη.

-Προσφώνηση του Μανώλη Ν. Γλέζου από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, αν. καθηγητή Παναγιώτη Κ. Πολίτη.

-«Έπαινος» προς τον Μανώλη Ν. Γλέζο από την αναπληρώτρια πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μαρία Σ. Παπαρούση.

-Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, αν. καθηγητή Παναγιώτη Κ. Πολίτη.

-Επίδοση των Τίτλων και του Διασήμου του Τμήματος από τον πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, αν. καθηγητή Παναγιώτη Κ. Πολίτη.

-Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Η αξία της Παιδαγωγικής».

-Μουσική αποφώνηση.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here