Επίθεση Μπέου σε Καλογιάννη και Μεϊκόπουλο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

359

Κομματική φαυλότητα κατήγγειλε ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος σε δήλωση που έκανε σήμερα στους δημοσιογράφους, σχετικά με την πρόταση για μεταφορά της έδρας του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τον Βόλο στη Λάρισα.
Ο κ. Μπέος τόνισε ότι τα κριτήρια της επιλογής θα πρέπει να είναι επιστημονικά και όχι πολιτικά.
Επίσης διεμήνυσε πως δεν πρέπει να υπάρξουν κομματικές και περίεργες αντιλήψεις που εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα, λέγοντας: “Θέτω προ των ευθυνών τους τους βουλευτές Μαγνησίας, και ειδικά αυτόν τον Μεϊκόπουλο, να αφήσει τα like στο Facebook του Καρεκλίδη και να ασχοληθεί με το θέμα, αλλά και τους άλλους βουλευτές Παπανάτσιου, Μπαλλή και Μπουκώρο, να αφήσουν τα πανηγύρια. Ο Δήμος Βόλου δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες, όμως παρακολουθούμε τις εξελίξεις και προβληματιζόμαστε.”
Στη συνέχεια ο κ. Μπέος έκανε λόγο για “κομματόσκυλα” λέγοντας: “Δε θα πάρει κανένα κομματόσκυλο σαν τον Δήμαρχο Λάρισας κ. Καλογιάννη απόφαση για το Πανεπιστήμιο.”

Στην γραπτή δήλωσή του ο κ. Μπέος λίγο αργότερα επισήμανε:

Με έκπληξη και ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες την κινητικότητα που καταγράφεται γύρω από τα θέματα του σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου – δυστυχώς – κυριαρχούν γραφικές και ανερμάτιστες λογικές και ενέργειες που μας παραπέμπουν σε εποχές ακραίας κομματικής φαυλότητας και άγριας πελατειακής εκμετάλλευσης ολόκληρων κοινωνιών.
Εξ αρχής είχαμε τοποθετηθεί δημόσια και είχαμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και τις Πρυτανικές Αρχές, με την πεποίθηση ότι θα λειτουργήσουν με αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και οι αποφάσεις τους θα λαμβάνουν πρώτα και πάνω απ όλα υπόψη την ανάπτυξη και την προοπτική του Πανεπιστημίου μας.
Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε στη γείτονα πόλη, την αναβίωση, και μάλιστα σε αριστερή version, του αποκρουστικού φαινόμενου παλαιοκομματισμού, που εξέφραζε ο αλήστου μνήμης Ροδόπουλος, με αυτοδιοικητικούς και κομματικούς παράγοντες να επιχειρούν μια ασύστολη εκμετάλλευση επιλεκτικών ιδεολογικών και κομματικών συγγενειών για να λεηλατήσουν το Πανεπιστήμιο και να δημιουργήσουνε απαράδεκτες συνθήκες σε βάρος του Βόλου.
Εκφράζουμε την ευχή όλα αυτά να αποτελούν μόνο επιδιώξεις, έστω και φαιδρές, των παραγόντων αυτών και όχι βούληση της κυβέρνησης της χώρας, για καιροσκοπικούς και μικροκομματικούς – ψηφοθηρικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία της εξέλιξη της διαβούλευσης και διαμηνύουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε παραγκωνισμούς και κατάφορες αδικίες ως πόλη και ως κοινωνία.
Καλούμε δε το πολιτικό προσωπικό της περιοχής μας, ιδιαίτερα αυτό που εκφράζει και την κυβερνώσα παράταξη, να εγκαταλείψει την στάση της απάθειας, της ανοχής και της αδιαφορίας και εγκαταλείποντας επιτέλους την ενασχόληση με το facebook και το twitter να ασχοληθούν με τα μείζονα θέματα και τις προοπτικές της τοπικής μας κοινωνίας.
ΥΓ. Να θυμίσουμε ότι η κοινοβουλευτική ισχύς του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία είναι, τουλάχιστον αριθμητικά, μεγαλύτερη από αυτή στη Λάρισα. Συνεπώς δικαιολογίες για τους τοπικούς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν υπάρχουν και θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αλλιώς θα καταστούν υπόλογοι για ένα ακόμη μείζον θέμα ενώπιον του λαού της Μαγνησίας

Πηγή:thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here