Επιτάχυνση των διαδικασιών και άμεση αποπληρωμή για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε προγράμματα ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ

348

Επανέρχεται ο ΣΘΕΒ

Με επιστολή στη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών επισημαίνει ακόμα μία φορά το θέμα της καθυστέρησης αποπληρωμής των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε προγράμματα ΛΑΕΚ 0,24 λόγω και των δεδομένων δύσκολων συνθήκων, όπου οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη την οικονομική στήριξη και βοήθεια του κράτους.

Ο ΣΘΕΒ έχει επανειλημμένα αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις μέλη του, ως προς τις χρονοβόρες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο θέμα αποπληρωμής προγραμμάτων ΛΑΕΚ 0,24 από το 2014 έως και σήμερα, αλλά χωρίς μέχρι στιγμής να λάβει κάποια επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος.

Ειδικότερα δε, όπου τη δεδομένη χρονική περίοδο το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, συνέπεια της κατάστασης της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι ιδιαίτερο οξυμένο λόγω και των κατεπειγόντων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπισή του, με συνέπεια πολλές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.

Για τους λόγους αυτούς ο ΣΘΕΒ ζητά, εκ νέου, την άμεση αποπληρωμή των επιχειρήσεων των προγραμμάτων ΛΑΕΚ 0,24 που υλοποίησαν από το 2014 έως και σήμερα και έχουν ελεγχθεί επιτυχώς καθώς και τις άμεσες ενέργειες όλων των αρμόδιων φορέων και υπουργείων για την ταχύτατη ενεργοποίηση της παραπάνω διαδικασίας, προκειμένου να δοθεί ανάσα ρευστότητας στις επιχειρήσεις που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, στον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπυρίδων Πρωτοψάλτη, στους Βουλευτές Θεσσαλίας και στην Περιφερειακή Διευθύντρια του ΟΑΕΔ κ. Όλγα Τσιούρβα.

Τέλος να σημειώσουμε πως σύμφωνα με δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ παρατείνεται η αναστολή των προγραμμάτων κατάρτισης ΛΑΕΚ 0,24 για μεγάλες επιχειρήσεις, έως και τις 27 Απριλίου τ.ε..
________________________________________

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ