Επίσκεψη της βουλευτού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννας Βαγενά στον αρχαιολογικό χώρο Πυθίου

208

Τον αρχαιολογικό χώρο Πυθίου επισκέφτηκε χθες Κυριακή, 26/01/20, η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννα Βαγενά. Στην περιήγησή της τη συνόδευσαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου–Αντιδήμαρχος Ελασσόνας, κ. Δ. Καρανίκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρ. Παπαδημητρίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυθίου, κ. Θ. Σκαμπαρδώνης και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθίου, κ. Κ. Κελεπούρη, μαζί με τον ερευνητή της ιστορίας της περιοχής, κ. Θ. Δαρδούμπα.

Η Άννα Βαγενά ξεναγήθηκε στον χώρο και ενημερώθηκε τόσο για τα ευρήματα όσο και για την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, ώστε να είναι όλα τα μνημεία της περιοχής επισκέψιμα και προσβάσιμα. Ο κ. Καρανίκας σημείωσε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει ένας χώρος για να εκτεθούν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής, καθώς οι πρόποδες του Ολύμπου και η ιστορία του τόπου μπορούν, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, να φέρουν επισκέπτες και για αυτόν τον λόγο ζήτησε τη στήριξη της βουλευτού.

Η Άννα Βαγενά υποσχέθηκε να επισκεφθεί σύντομα και τις άλλες δύο πόλεις της Περραιβικής Τριπολίτιδας και με τη στήριξη του Δήμου Ελασσόνας να ανεβάσει ένα θεατρικό της έργο στον αρχαιολογικό χώρο, κάτω από τα αστέρια και τη σκιά του Ολύμπου.

Σε δήλωσή της τόνισε: «Θα βοηθήσω με κάθε τρόπο να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος Πυθίου, με τους αρχαίους ναούς του, μαζί και με τις άλλες πόλεις της Περραιβικής Τροπολίτιδας, τη Δολίχη και την Άζωρο. Πρέπει η περιοχή να πάρει τη θέση που της αξίζει και ο Όλυμπος, αυτό το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, να γίνει πόλος έλξης, τόσο για το βουνό όσο και για τα μνημεία, που οι πρόγονοί μας δημιούργησαν για να τιμήσουν και να υμνήσουν τους θεούς τους. Ο χώρος είναι εκπληκτικός και με την απίστευτα όμορφη θέα στο βουνό των θεών γίνεται μαγικός. Πολύ θα ήθελα να παίξω ένα έργο σε αυτόν τον χώρο και είμαι σίγουρη ότι κάπου εδώ γύρω υπάρχει ένα μεγάλο αρχαίο θέατρο», είπε η αναγνωρισμένη ηθοποιός και βουλευτής του νομού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here