Επισκέφτηκε το αμαξοστάσιο του Δήμου ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων Παναγιώτης Γούλας

520

Με επίσκεψη στο αμαξοστάσιο του Δήμου ολοκλήρωσε τον κύκλο των προεκλογικών του επισκέψεων ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαρισαίων, Παναγιώτης Γούλας.
Στο τέλος της επίσκεψης ο κ. Γούλας έκανε την εξής δήλωση:
«Ολοκληρώνουμε σήμερα την προεκλογική μας εκστρατεία, με την επίσκεψη στο αμαξοστάσιο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσω την σημασία που δίνω στους εργαζόμενους του Δήμου μας, που αποτελούν τους πιο σημαντικούς συνεργάτες κάθε δημοτικής αρχής. Για το λόγο αυτό στόχος μας και δέσμευση μας είναι το να αποκτήσουν την αξία που πρέπει για να μπορέσουν να εργαστούν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες.
Με το τέλος της προεκλογικής μας δραστηριότητας επιτρέψτε μου να πω τα εξής:
Στις 26 Μαΐου στην αυτοδιοίκηση κάνουμε μια νέα, δυναμική Αρχή!
Ψηφίζουμε Δήμαρχο, όχι κόμμα ούτε για μελλοντικούς υποψήφιους βουλευτές.
Ψηφίζουμε για τη σύνθεση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, που θα απαιτεί συνεργασίες, συνεννοήσεις, πλειοψηφίες που θα διαμορφώνονται διαρκώς και καθημερινά.
Ψηφίζουμε για να διοικηθεί ο Δήμος με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, χωρίς παρατρεχάμενους, χωρίς παραταξιακές «υποχρεώσεις».
Δεν υποσχεθήκαμε στην προεκλογική περίοδο. Προτείναμε και δεσμευτήκαμε.
Όχι για αυτά που είναι αυτονόητα αλλά για αυτά που πρέπει να γίνουν και μπορούν να γίνουν.
Και υπάρχουν αλλαγές που ΔΕΝ κοστίζουν… Που μπορούν να προχωρήσουν άμεσα.
Το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου, οριζόντια οργανωμένο, είναι και ο σύγχρονος τρόπος διοίκησης και αποτελεσματικό. Σπάει τα προσωπικά φέουδα, κινητοποιεί τις δυνάμεις που διαθέτει ο Δήμος, φέρνει αποτελέσματα στις παρεμβάσεις που θα χρειαστούν στην πόλη και στις συνοικίες.
Διαφάνεια στα οικονομικά. Τέρμα τα πάρτι των απευθείας αναθέσεων, των «δικών» μας προμηθευτών. Όλα στο φως. Και τα χρέη και τα έσοδα. Και τα έξοδα και αυτά που ο Δήμος θα εισπράξει από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Μείωση Δημοτικών τελών μέσα από την υλοποίηση των ενεργειακών κοινοτήτων. Διαδικασίες που θα επιδιώξουμε να ξεκινήσουν άμεσα. Την επόμενη κιόλας ημέρα της νέας Δημοτικής Αρχής.
Οι συνοικίες θα είναι στο επίκεντρο της νέας δημοτικής αρχής. Ο συμμετοχικός προγραμματισμός και ο προϋπολογισμός θα υλοποιηθούν και στο τέλος της πρώτης χρονιάς, θέλουμε οι ίδιοι οι πολίτες να έχουν αποφασίσει για τα έργα αναβάθμισης των συνοικιών τους. Δεν είναι υπόσχεση αλλά δέσμευση αρχής, γιατί η αξία της συμμετοχής των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη.
Αλλά πάνω απ’ όλα θέλουμε και δικαιούμαστε ένα Δήμο που θα ενώνει.
Όχι άλλο διχασμό στην πόλη. Φτάνει αυτή η εχθρότητα που καλλιεργήθηκε και οδήγησε στο διασυρμό της πόλης μας. Όσοι πρωτοστάτησαν στο διχασμό δεν θα μπορέσουν ΠΟΤΕ να ενώσουν. Ας μείνουν στις αίθουσες δικαστηρίων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ανάγκη από ψύχραιμες φωνές, σύγκρουση επιχειρημάτων και όχι σύγκρουση κατηγοριών, ιεράρχηση στόχων και αποτελεσματικότητα.
Για αυτό πιστεύουμε ότι η πρωτοβουλία μας , η Πρωτοβουλία Αξιών μπορεί και πρέπει να είναι η επιλογή όλων όσων σκέφτονται τη Λάρισα, το Δήμο, τη Διαφάνεια, τη Συνεργασία, την Ανάπτυξη και τη Συμμετοχή.
Τώρα είναι η ώρα να κάνουμε την έκπληξη, μεγάλη ανατροπή!
Μπορούμε! Γιατί είμαστε ανεξάρτητοι και δεν έχουμε δουλείες!
Γιατί φιλοδοξία μας είναι η Λάρισα.
Η Λάρισα που ονειρευόμαστε και τίποτα άλλο!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here