Επιμελητήριο Λάρισας: Να ληφθούν μέτρα για να προστατευτούν η ρευστότητα των επιχειρήσεων και η απασχόληση

450

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι απέστειλε υπόμνημα στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη ως κάτωθι:
« Το πλήγμα κατά της παγκόσμιας οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού είναι απολύτωςαναμενόμενο να επηρεάσει αρνητικά και την ελληνική οικονομία, τη στιγμήμάλισταπου η χώρα προσπαθεί να ορθοποδήσει και η ελληνική οικονομίαδείχνει σημάδια ανάκαμψης.
Είναι ευνόητο ότι σε όλη τη χώρα όλοι οι οικονομικοί κλάδοι και οιδραστηριότητες έχουν πληγεί σοβαρά. Γιααυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει ναληφθεί ειδική και μάλιστα προληπτική μέριμνα, έτσι ώστε να προστατευθεί ηρευστότητα των επιχειρήσεων και η απασχόληση.
Στο Επιμελητήριό μας καθημερινά πληθαίνουν τα ανησυχητικάμηνύματα που λαμβάνουμε από τα μέλη μας, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του εμπορίου, της εστίασης και αναψυχής και τωνμεταφορών. Οι ακυρώσεις κρατήσεων στα τουριστικά καταλύματα, η πτώσητου τζίρου των εμπορικών επιχειρήσεων, η αποχή από εκδηλώσεις καισυναθροίσεις, τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στην εφοδιαστική αλυσίδακαι οι ακυρώσεις παραγγελιώνέχουν επιφέρει σημαντικό οικονομικό πλήγμαστην περιοχή μας.
Με γνώμονα την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης,προτείνουμε τα ευνοϊκά δημοσιονομικά και φορολογικά μέτρα, τα οποίαανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν στις περιοχές όπου επιβλήθηκε η αναστολήτης λειτουργίας των επιχειρήσεων για δέκα ημέρες (τετράμηνη αναστολήπληρωμής ΦΠΑ, αναστολή πληρωμών προς τις ΔΟΥ και τα ασφαλιστικάταμεία κ.α.), λόγω της διαπιστωμένης ύπαρξης κρουσμάτων του κοροναϊού,να ισχύσουν στις επιχειρήσεις όλης της επικράτειας, χωρίς να είναι απαραίτητη ηπροηγούμενη διαπίστωση κρουσμάτων.
Επίσης, θα πρέπει να εξεταστεί και τοενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων, με τραπεζικές και δανειακέςελαφρύνσεις, όπως για παράδειγμα η αναστολή καταβολής δόσεων γιαδανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, για το ίδιο χρονικό διάστημα, διότιη πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία.
Η άμεση και γρήγορη λήψη μέτρων θα αποτρέψει τη δημιουργίαπανικού και θα συνεισφέρει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της επερχόμενης κρίσης. Προς την κατεύθυνση αυτή θα πρέπει ναχρησιμοποιηθούν όλα τα χρηματοπιστωτικά μέσα που παρέχουν ρευστότηταστις επιχειρήσεις.Με σκοπό την προάσπιση της τοπικής αλλά και συνολικά της οικονομίας της χώρας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας καιελπίζουμε ότι ο κοινός μας στόχος θα έχει αίσιο αποτέλεσμα.»
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήριος Γιαννακόπουλος απευθύνεται στους επιχειρηματίες – μέλη του Επιμελητηρίου αλλά και στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας και ζητά την αλληλεγγύη μεταξύ τοπικών επιχειρήσεων και μελών της τοπικής κοινωνίας. Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία δεν υπάρχουν περιθώρια για απώλεια εσόδων των τοπικών επιχειρήσεων . Πρέπει κοινωνία και επιχειρηματικότητα ναπιαστούν χέρι- χέρι και να βαδίσουν μαζί, στηρίζοντας η μία την άλλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ