Επιχείρηση ανέλκυσης σκάφους στην Κουτσουπιά

448

Κατεστραμμένο φουσκωτό σκάφος, αγνώστων στοιχείων, εντοπίστηκε χθες στη θαλάσσια περιοχή της Κουτσουπιάς.

Το σκάφος έγινε αντιληπτό από κατοίκους του παραλιακού οικισμού, καθώς βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από την ακτή (περίπου 15 μέτρα) και εξείχε από την επιφάνεια της θάλασσας η μηχανή του και ένα μικρό τμήμα του.
Οι ίδιοι ειδοποίησαν τον Λιμενικό Σταθμό Αγιοκάμπου, απ΄ όπου οργανώθηκε άμεσα επιχείρηση ανάσυρσης του σκάφους, με τη συνδρομή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στο αλιευτικό καταφύγιο Κουτσουπιάς. Όπως δήλωσε στην «Ε» ο διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Αγιοκάμπου κ. Χρήστος Αντωνίου «μετά την ανάσυρση του φουσκωτού σκάφους από τον βυθό διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να μαρτυρούν την ταυτότητά του.  Πιθανόν θα παρασύρθηκε στην ακτή της Κουστουπιάς από άλλη θαλάσσια περιοχή, ενώ να σημειωθεί ότι δεν έχει καταγραφεί καμία ειδοποίηση στον Λιμενικό Σταθμό μας, για εξαφάνιση του συγκεκριμένου σκάφους ή κλοπή του. Μάλιστα, μέχρι κι αυτή τη στιγμή, δεν έχει εμφανιστεί ακόμη ο κάτοχός του».
Ο κ. Αντωνίου υποστηρίζει ότι είναι ένα από τα συνήθη περιστατικά ανευρεθέντων σκάφων αγνώστων στοιχείων, που αντιμετωπίζει ο Λιμενικός Σταθμός Αγιοκάμπου στη θαλάσσια περιοχή αρμοδιότητάς του και εκτιμά πως πιθανόν να μην το αναζητήσει κανένας. Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, αν ο κάτοχός του δεν το αναζητήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε η μηχανή του φουσκωτού σκάφους θα κατοχυρωθεί στον ιδιώτη που συνέβαλε στην ανάσυρσή του από τον βυθό της θάλασσας.
ΛENA KIΣΣΑΒΟΥ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here