Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ στη Λάρισα

316

«Αυτό που βλέπετε με τη Μεγ. Αλεξάνδρου και τις άλλες κεντρικές οδούς είναι το 1/50 του έργου μας που θα εκφρασθεί μέσω του Σχεδίου Βελτίωσης της Αστικής Κινητικότητας και αυτό είναι το όραμά μας.

Με επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ στην πόλη όταν ο Δήμος Αθηναίων επενδύει 70 εκατ. ευρώ» τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας.

Συνεδρίαση όπου, κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκαν ο προϋπολογισμός του 2019 όπως και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου που προβλέπει έργα 39,5 εκατ. ευρώ χωρίς να υπολογισθούν, έργα ενταγμένα στη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη ή και έργα που θα χρηματοδοτηθούν από προγράμματα υπουργείων («Φιλόδημος» κλπ).

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψε και η αντιπαράθεση με την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης να καταψηφίζει τις δύο εισηγήσεις κάνοντας λόγος για προεκλογικό προϋπολογισμό. Αναλυτικά στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2019 παρουσίασε, στην αρχή της συνεδρίασης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θαν. Αδαμόπουλος, με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γ. Σούλτη να αναφέρεται στο τεχνικό πρόγραμμα το οποίο παρουσίασε αναλυτικά η γενική διευθύντρια του Δήμου Λαρισαίων, Λίλη Γιοβρή.

Ο κ. Καλογιάννης στην τοποθέτησή του, αφού περιέγραψε το οικονομικό περιβάλλον των προηγούμενων ετών χαρακτήρισε «ρεαλιστικό τον προϋπολογισμό που στηρίζει το σημαντικό πρόγραμμα των έργων. Έργα που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, αφού η πόλη μας είναι οι άνθρωποί της» υπογράμμισε ο δήμαρχος. Για να αναφερθεί σε έργα όπως οι συντηρήσεις δρόμων, το ΣΒΑΚ, «το ΕΘΙΑΓΕ που θα γίνει ένα διπλό Αλκαζάρ» όπως χαρακτηριστικά τόνισε λέγοντας επίσης ότι «δουλεύουμε με ορίζοντα μέλλοντος».

«Όσα έγιναν αυτά τα 5 χρόνια είναι ελάχιστα» τόνισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου που επέκρινε τη δημοτική αρχή για θέματα συμμετοχής λέγοντας ότι «αποφασίζετε μόνοι σας σε κλειστά γραφεία». «Το πράσινο της πόλης εγκαταλείφθηκε στην τύχη του», «διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το έργο της Μεγ. Αλεξάνδρου» παρατήρησε ακόμη η κ. Καραλαριώτου που κατέληξε καταψηφίζοντας τις δύο εισηγήσεις λέγοντας ότι «στον προϋπολογισμό έχετε ταυτισθεί πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ που σας στήριξε».

«Ο προϋπολογισμός δεν απαντά στην αναπτυξιακή πορεία του δήμου» τόνισε ο επικεφαλής παράταξης Θαν. Μαμάκος που επίσης καταψήφισε τις δύο εισηγήσεις, όπως έπραξε και η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Νασιώκα, Μαίρη Καμηλαράκη λέγοντας ότι «ο προϋπολογισμός είναι προεκλογικός και πλασματικός».

Αντίθετα τις δύο εισηγήσεις υπερψήφισε ο επικεφαλής παράταξης Ντ. Διαμάντος καταθέτοντας επιμέρους προτάσεις (Πηνειός κλπ) για να υπογραμμίσει την ανάγκη «να μην αλωθούν με ιδιωτικοποιήσεις οι δημοτικές υπηρεσίες». Τις εισηγήσεις καταψήφισε τέλος ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ, Πέτρος Κρίκης τονίζοντας ότι «η δημοτική αρχή έχει γίνει ο ικανότερος διαχειριστής των πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Να σημειωθεί ότι προηγήθηκε ξεχωριστή συνεδρίαση όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα. Μεταξύ των οποίων και η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και του Αστικού Συνεταιρισμού Εργαζομένων «ΝΑΥΣΙΘΟΕΣ» για τη λειτουργία του νέου Κολυμβητηρίου. Με την αντιπολίτευση να καταψηφίζει τη σύμβαση του Δήμου με την ΚΟΙΝΣΕΠ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here