Έπαυσε η ποινική δίωξη για Λαρισαίο αστυνομικό με νοθευμένο πτυχίο

244

Άνω τελεία μπήκε χθες σε υπόθεση Λαρισαίου πρώην αστυνομικού που διορίστηκε πριν από πολλά χρόνια, με νοθευμένο πτυχίο στο Σώμα. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων (Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020) έπαυσε την ποινική του δίωξη καθώς με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα οι πράξεις του έγιναν πλημμελημματικού χαρακτήρα και παραγράφηκαν.
Σύμφωνα με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) που έγινε πριν από περίπου τρία χρόνια ο αστυνομικός νόθευσε το πτυχίο Λυκείου. Συγκεκριμένα «πείραξε» τους βαθμούς από τα μαθήματα και το ίδιο έπραξε με τον γενικό του βαθμό μετατρέποντάς τον, από 14 σε 17.
Εν συνεχεία έκανε χρήση του εν λόγω εγγράφου καθώς το επισύναψε ως βασικό δικαιολογητικό στην αίτηση που κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα για να πάρει θέση συνοριοφύλακα. Μετά από λίγα χρόνια μάλιστα έγινε και Υπαρχιφύλακας.
Εργαζόταν στο Σώμα από το 2001 ως και το 2016. Είχε κριθεί ένοχος κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του προέδρου και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.
Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να εκδικαστεί στην ουσία της η υπόθεση όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό. Όπως έκανε γνωστό ο νομικός, ο πελάτης του θα διεκδικήσει την επιστροφή του στην Αστυνομία μέσω του ανώτατου δικαστηρίου.
*Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις αρχές του Φλεβάρη το ίδιο δικαστήριο (Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων) θα εκδικάσει πανομοιότυπη περίπτωση Λαρισαίου αστυνομικού.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: Ρεπορτάζ του κάμπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here