ΕΟ Λάρισας – Τρικάλων: Τι λέει η μαία που βοήθησε γυναίκα να γεννήσει μέσα σε ΙΧ

119

Παρά τις 1.200 γέννες στις οποίες έχει παράσχει βοήθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής της καριέρας, η μαία Έλλη Καστρίκα ήρθε χθες αντιμέτωπη με ένα σπάνιο περιστατικό, όταν κλήθηκε να βοηθήσει γυναίκα να γεννήσει μέσα στο ΙΧ του συζύγου της, ενώ αυτό κινούνταν στην Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων με κατεύθυνση το μαιευτήριο.

H Έλλη Καστρίκα, μαία που ασχολείται με το μοντέλο τοκετού one to one care από το 2013, είναι υπέρμαχος του φυσικού τοκετού. Αποστολή και όραμα της -όπως η ίδια λέει- είναι να υποδέχεται τα μωρά σε ένα κόσμο που θα αγκαλιάζει την διαφορετικότητα και να φροντίζει τις γυναίκες. Κάθε χρόνο είναι δίπλα σε 170 ζευγάρια στη διάρκεια του τοκετού, στη λοχεία και στον θηλασμό.

«Όταν πια έγινε αντιληπτό ότι το παιδάκι έρχεται, ακινητοποιήσαμε το αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Ευτυχώς είχα μαζί μου όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Την εξέτασα και διαπίστωσα ότι είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε το αγοράκι. Στο μεταξύ κάλεσα και το ασθενοφόρο ώστε να φτάσει εγκαίρως, ωστόσο όταν ήρθε μας βρήκε όλους μαζί αγκαλιασμένους» προσθέτει.

Παρόμοια περιστατικά ναι, σε αυτοκίνητο πρώτη φορά

Σε ερώτηση για το αν στην καριέρα της κλήθηκε να βοηθήσει και σε άλλα παρόμοια περιστατικά, η έμπειρη μαία σημειώνει ότι «ότι παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί στο πλαίσιο μιας εγκυμοσύνης που είναι σε πιο προχωρημένη φάση και η γυναίκα γεννά λίγα λεπτά αφότου έχει φτάσει στο νοσοκομείο. Ίδιο περιστατικό, δεν μου έχει ξανατύχει. Όμως ακριβώς επειδή είμαι μαία, είμαι και υπέρμαχος του φυσιολογικού τοκετού, οπουδήποτε και αν συμβαίνει αυτός. Είτε στο σπίτι, είτε στην κλινική, είτε τώρα και στο ΙΧ».

«Ο συγκεκριμένος λοιπόν ήταν ένας φυσικός τοκετός στον οποίο μάλιστα όλα πήγαν καλά καθώς και η γυναίκα και το αγοράκι χαίρουν άκρας υγείας. Μάλιστα, βρέθηκε και η νονά, η οποία θα είναι η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλίας, Δήμητρα Νάτσινα» υπογραμμίζει η κα. Καστρίκα.

«Η αλήθεια είναι ότι εγώ προσπάθησα να βοηθήσω περισσότερο σε επιχειρησιακό επίπεδο, έτσι ώστε η γυναίκα να φτάσει με ασφάλεια στο νοσοκομείο. Ευτυχώς υπήρχε μαία που ακολουθούσε από πίσω και με τις οδηγίες της όλα πήγαν κατ’ ευχήν. Η κοπέλα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, η ίδια χαίρει άκρας υγείας, ενώ και ο σύζυγος που ήταν λίγο ταραγμένος από όλο αυτό που συνέβη με τις οδηγίες μας ηρέμησε» εξήγησε σε χθεσινό ρεπορτάζ του GRTimes η αντιπεριφερειάρχης και γιατρός στο επάγγελμα, Δήμητρα Νάτσινα.

Θυμίζουμε ότι η νεαρή εγκυμονούσα ενώ κατευθύνονταν στη Λάρισα, λίγο έξω από την πόλη και συγκεκριμένα στο ύψος των Ταξιαρχών, ένιωσε πόνους και γέννησε μέσα στο αυτοκίνητο.

Πηγή: grtimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here