Εντυπωσιάζει η έκθεση ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων και εξομοιωτών στην 1η Στρατιά (ΦΩΤΟ)

144

Αύριο ολοκληρώνεται μια δράση που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.
Μεγάλος αριθμός επισκεπτών προσήλθε όλες τις μέρες για να δει με ενδιαφέρον την έκθεση ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων και σύγχρονων ψηφιακών συστημάτων εκπαίδευσης (εξομοιωτές) που ξεκίνησε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ολοκληρώνονται στις 24 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων»

Αναλυτικότερα η έκθεση θα περιλαμβάνει:

α. Αριθμό ιστορικών στρατιωτικών οχημάτων, του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων (ΣΙΣΟ).

β. Επίδειξη εξοπλισμού και προσομοίωση δράσεων σύγχρονου χαρακτήρα, με δυνατότητα κατευθυνόμενης αλληλεπίδρασης από τους επισκέπτες όπως:
(1) Προσομοιωτή Αντιαεροπορικού Κατευθυνόμενου Βλήματος, κλειστού χώρου (STPT).
(2) Διαδραστικού Εκπαιδευτικού Συστήματος Εικονικής Πραγματικότητας (ΔΕΣΕΠ), με 2 παίκτες με εικονικά όπλα (σε πλήρες περιβάλλον VR – Virtual Reality).
(3) Εξομοιωτού Τεθωρακισμένου άρματος LEOPARD 1A5 και αντιαρματικού επί ερπυστριοφόρου, με χρήση λογισμικού, που έχει αναπτυχθεί από το Κέντρο Εξομοιωτών Αρμάτων.
(4) Σωστικών μέσων και λοιπού εξοπλισμού του προσωπικού της Αεροπορίας Στρατού, καθώς Οπτικοακουστικού υλικού πτήσης Ελικοπτέρων με χρήση συσκευής εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality-VR), με 2 θέσεις.
(5) Εξοπλισμού και δράσεων της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και συσκευή εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality-VR) μαχητικού αεροσκάφους F-16.
(6) Επίδειξη συστήματος τρισδιάστατης απεικόνισης γεωγραφικών προϊόντων της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού.

Σκοπός των δράσεων, είναι η παρουσίαση στους επισκέπτες ρεαλιστικών παραστάσεων για τις δραστηριότητες, την εκπαίδευση, το επιτελούμενο έργο, την προσφορά, τις συνθήκες εργασίας και η άμεση επικοινωνία των πολιτών της Λάρισας με το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι 10:00-13:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here