Με ενθουσιασμό «Στη Ρώμη των διωγμών» (η Φαβιόλα) έκανε πρεμιέρα η θεατρική ομάδα του Αγίου Αχιλλίου

654

Η θεατρική ομάδα του Αγίου Αχιλλίου πραγματοποιεί ακόμη μία προσπάθεια πάνω στο σανίδι. Αυτή τη φορά ανεβάζει το έργο «ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ» ή καλύτερα το κλασικό αριστούργημα «ΦΑΒΙΟΛΑ». Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η πρεμιέρα με μεγάλη επιτυχία. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν 12, 13, 16, 17, 18 και 19 Μαϊου, στις 9.15 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, Κουμουνδούρου και Φαρμακίδου γωνία.
Η υπόθεση μας μεταφέρει στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, όταν η πίστη στον Χριστό διωκόταν και άφθονο έρεε το αίμα των Μαρτύρων της Εκκλησίας. Αυτό που τονίζεται εδώ είναι η μεταποιητική δύναμη του Αναστημένου Χριστού, που μεταβάλλει ελεύθερα και μυστικά τον κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο από «άγριο» σε «Άγιο», που εξημερώνει συνειδήσεις, που αλλοιώνει τις καρδιές, για να εισέλθουν στον Νυμφώνα της Βασιλείας του Θεού και μάλιστα χωρίς εξαναγκασμό, αλλά καρδιακά, ήρεμα, εσωτερικά.

Βρισκόμαστε στις αρχές του 4ου αιώνα, κατά τη διάρκεια του μεγάλου διωγμού του Διοκλητιανού. Η Φαβιόλα, μια Ρωμαία ευγενικής καταγωγής, με πλούτη και ανώτερη μόρφωση, δεν είναι ευχαριστημένη από ζωή της. Η έντονη συζήτηση με τη χριστιανή σκλάβα της, τη Σύρα, την εμφανίζει μειωμένη μπροστά στην ταπεινοφροσύνη, την ωριμότητα της σκέψης και την αφοσίωση στο πρόσωπό της που δείχνει η νεαρή χριστιανή. Τόσο η αυτοθυσία και η σταδιακή αποκάλυψη της χριστιανικής διδασκαλίας που συντελείται από τη χριστιανή δούλη, όσο και η δημόσια ομολογία της χριστιανικής πίστης από την αγαπημένη της εξαδέρφη, την Αγνή, συμβάλλουν στην βαθμιαία μεταστροφή της περήφανης Ρωμαίας και τελικά στην αποδοχή της νέας θρησκείας. Μέσα από μια σειρά απρόσμενων και συχνά σκληρών γεγονότων η ηρωίδα μας ασπάζεται τον Χριστιανισμό και γίνεται κοινωνός της Αλήθειας…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here