Ενταση των ελέγχων για τον κορονοϊό στη Λάρισα

371

Στην ένταση των ελέγχων, που αφορούν στην εφαρμογή μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού, αποσκοπεί χθεσινή πρωτοβουλία του διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου.

Με έγγραφό του προς τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ., που κοινοποιείται επίσης και προς τις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών των τεσσάρων θεσσαλικών νομών, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Δασκαλόπουλος – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – ζητά να ενταθούν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την εφαρμογή αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί ή και ενδεχομένως να ληφθούν στο μέλλον από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αποφάσεις που σε κάθε περίπτωση αφορούν στην καταπολέμηση της διάδοσης του νέου κορονοϊού (Covid 19).

Όπως είναι γνωστό τις τελευταίες ημέρες, σε εφαρμογή βρίσκονται τα μέτρα για την καραντίνα σε τμήμα της συνοικίας της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, ενώ μέτρα έχουν αποφασισθεί επίσης και για τον περιορισμό των κινήσεων ενόψει Πάσχα.

Αποφάσεις που επικαλείται ο κ. Δασκαλόπουλος για να υπενθυμίσει προς τις διωκτικές αρχές πως εάν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου, σύμφωνα και με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (αφορά στην «παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών») δηλαδή «αν από την πράξη της παραβίασης των μέτρων μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας του κορονοϊού σε αόριστο αριθμό προσώπων» τότε μπορεί να υπάρξει αξιόποινη πράξη και να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος των εμπλεκομένων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here