Ενημερωτική Ομιλία Επειγουσών Πρώτων Βοηθειών σε Παιδιά

275

Oσύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου Λάρισας με την Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με τους Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών κυρίους Νικολάου Ιωάννη και Μπέκιο Ιωάννη, διοργάνωσαν την Ενημερωτική Ομιλία Επειγουσών Πρώτων Βοηθειών σε Παιδιά, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020, τις ώρες 18.00μμ-20.00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολικού συγκροτήματος.
Οι γονείς και οι καθηγητές ενημερώθηκαν για τα απειλητικά περιστατικά που χρήζουν επείγουσας παροχής Πρώτων Βοηθειών όπως αιφνίδια ανακοπή καρδιάς, πνιγμονή, αιμορραγία, κ.α., και την ορθή αντιμετώπιση τους σύμφωνα με τα ανανεωμένα Διεθνή Πρωτόκολλα παροχής Πρώτων Βοηθειών.
Επίσης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκτέλεση ΚΑΡ.Π.Α σε εκπαιδευτικά προπλάσματα, την αντιμετώπιση πνιγμονής με χρήση συσκευής αντιμετώπισης πνιγμονής από κατάποση αντικειμένου, και την εκτέλεση θέσης ανάνηψης.
Τα παιδικά ατυχήματα είναι προβλέψιμα και μπορεί να προληφθούν όταν εφαρμόζονται οι κατάλληλες δράσεις πρόληψης όπως, ενημέρωση και εκπαίδευση στις Α βοήθειες για παιδιά & Βρέφη από πιστοποιημένους φορείς και εκπαιδευτές με διεθνή αναγνώριση! Σε απόλυτους αριθμούς, κάθε χρόνο θα μπορούσαν να είναι μαζί μας τουλάχιστον 100 παιδιά ηλικίας 0-14 ετών που έφυγαν άδικα, κυρίως εξ αιτίας παραγόντων που έχουν σχέση με την ανθρώπινη συμπεριφορά και την έλλειψη φροντίδας σε επίπεδο οικογένειας, κοινότητας ή Πολιτείας.(πηγή Keelpno.gr).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here