Ενημερωτική Δράση για την Παροχή Πρώτων Βοηθειών στους μαθητές Γυμνασίου της Σχολής Καραβάνα, από την First Aid Provider Hellas

52

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια “Σχολή Καραβάνα” σε συνεργασία με τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή Πρώτων Βοηθειών και υπεύθυνο της First Aid Provider Hellas, κ. Ιωάννη Νικολάου, σε συνέχεια των δράσεων της εκπαίδευσης-πιστοποίησης του διδακτικού προσωπικού στις πρώτες βοήθειες, διοργάνωσαν την ενημερωτική δράση στις πρώτες βοήθειες για τους μαθητές των τάξεων του Γυμνασίου.
Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών, η γνωριμία και η εξοικείωσή τους με τις τεχνικές- πρωτόκολλο στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και η κατανόηση της σπουδαιότητάς τους.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα απειλητικά περιστατικά που χρήζουν επείγουσας παροχής Πρώτων Βοηθειών όπως αιφνίδια ανακοπή καρδιάς, πνιγμός, πνιγμονή, αιμορραγία, τραύματα, αναφυλαξία, ηλεκτροπληξία, εγκαύματα, κ.ά., και την ορθή αντιμετώπισή τους σύμφωνα με τα ανανεωμένα Διεθνή Πρωτόκολλα παροχής Πρώτων Βοηθειών, και τις κατευθυντήριες οδηγίες λόγω covid-19. Μέρος της ενημέρωσης ήταν και η πρόληψη των ατυχημάτων. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκτέλεση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α) σε εκπαιδευτικά προπλάσματα, την αντιμετώπιση πνιγμονής και την εκτέλεση της θέσης ανάνηψης.

Η First Aid Provider Hellas ευχαριστεί τη Διεύθυνση των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων “Σχολή Καραβάνα” για την εμπιστοσύνη, την πρόσκληση και την ευαισθησία που δείχνει σε θέματα ασφάλειας.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Πρώτων Βοηθειών της First Aid Provider Hellas, παρέχουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη, έγκυρη και σύμφωνη με την ελληνική νομοθεσία πιστοποίηση της Rescue Training International.
Η First Aid Provider Hellas διοργανώνει, επίσης, ενημερωτικές ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με επιστημονικούς / εκπαιδευτικούς / δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, συλλόγους κτλ..
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων “Σχολή Καραβάνα” ίσχυσαν οι υγειονομικοί περιορισμοί όπως αυτοί ορίζονται από τις υφιστάμενες οδηγίες του ΕΟΔΥ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here