Ενημέρωση Καλογιάννη για Υπερταμείο & ΤΕΙ Θεσσαλίας – “Κόντρα” για την Μανδηλαρά

330

Σε ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τη Λάρισα προχώρησε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης, μετά από σχετικές ερωτήσεις που υπέβαλλε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο.

Σχετικά με την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων της πόλης στο Υπερταμείο, ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει κάνει όλες τις ενέργειες και διαβεβαίωσε πως δεν υφίσταται κανένα ζήτημα παραχώρησης αρχαιολογικού χώρου ή ακινήτου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχε από τα αρμόδια υπουργεία. “Σύντομα θα έρθει η σχετική ρύθμιση στη βουλή με την οποία θα ξεκαθαριστεί το θέμα” είπε ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη βουλή και αφορά τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας δήλωσε πως εφάρμοσε απολύτως την απόφαση προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ζητούνταν το πάγωμα της σχετικής διαδικασίας, και αφού αυτό επετεύχθη, ξεκίνησε ένας ουσιαστικός διάλογος με το υπουργείου Παιδείας, και η πόλη κατάφερε να κερδίσει τη δημιουργία μιας σχολής ζωικής παραγωγής, η οποία θα αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πόλου στην κατεύθυνση αυτή, την ίδρυση του Ανώτατου Συμβουλίου Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Έρευνας καθώς επίσης και δυο ακόμα Σχολές Περιβάλλοντος και Ενέργειας. «Σίγουρα είναι απώλεια για την πόλη η κατάργηση των Ιατρικών Εργαστηρίων, ωστόσο το θέμα δεν έχει κλείσει” δήλωσε ο κ. Καλογιάννης.

Όσον αφορά το έργο ανακατασκευής της οδού Μανδηλαρά ο δήμαρχος ανέφερε πως «Η τεχνική υπηρεσία επιμένει ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε πλήρη αποκατάσταση αυτή τη στιγμή, θέλει να παρακολουθήσει το φαινόμενο, αν δεν υπάρξει άλλη καθίζηση για να μπορέσει να υπάρξει μια κι έξω η αποκατάσταση» υποστήριξε ο κ. Καλογιάννης

Ένταση υπήρξε στο συγκεκριμένο θέμα οταν απευθυνόμενος στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου είπε πως το συγκεκριμένο γεγονός «έγινε ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης λες και ο δήμαρχος προσωπικά δεν πήγαινε να κοιτάξει την Μανδηλαρά για να εκτιμήσει ως οδοντίατρος αν θα γινόταν ή δεν θα γινόταν η καθίζηση. Όλα τα υπόλοιπα είναι στα πλαίσια μιας λειτουργίας που θα την δούμε να οξύνεται από δω και πέρα με πολύ έντονο τρόπο, μιας και εχουμε μπει σε προεκλογική κατάσταση. Ας είμαστε προσεκτικοί όμως με έναν αγώνα δημοκρατικό και με ήθος».

Στη συνέχεια η άρνηση του προεδρείου να δώσει τον λόγο στην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της κα Καραλαριώτου από τη συνεδρίαση.

Ο αντιδήμαρχος κ. Σούλτης έδειξε στον βιντεοπροβολέα φωτογραφίες από το σημείο της Μανδηλαρά και ανέφερε ότι η τεχνική υπηρεσία το παρακολουθεί και θα εκτιμήσει την συνέχιση και την ολοκλήρωση του.

Φ.Γ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here