Ενημέρωση από το Επιμελητήριο Λάρισας για τα πνευματικά δικαιώματα

194

Υποχρεούσα ως Πανελλήνιο Σωματείο Εστιατορίων – Καφετεριών – Τουριστικών Επαγγελμάτων Ελλάδας, με χιλιαδες μέλη καταστήματα να ενημερώσουμε για το τι επικρατεί σήμερα στα πνευματικά δικαιώματα. Εκτός τούτου τα πνευματικά δικαιώματα και τα συγγενικά GEA εχουν ταλαιπωρήσει τον χρήστη καταστηματάρχη και συνάδελφο την τελευταία δεκαετία, δημιουργώντας αδιανόητες – απαράδεκτες τριτοκοσμικές καταστάσεις στον κλάδο μας.
Δυστυχώς οι δικαστικές διώξεις, τα ασφαλιστικά μέτρα εις βάρος μας με την ανοχή της εκάστοτε κυβέρνησης, ΜΑΣ έχουν φέρει σε πλήρη ΑΔΙΕΞΟΔΟ οικονομικό και λειτουργικό. Στους Έλληνες δημιουργούς και κατ’επέκταση στους μουσικούς καιτραγουδιστές ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ να επικρατεί αναστάτωση και ανασφάλεια. Μετά την ΑΜΑΡΤΩΛΗ διοίκηση της ΑΕΠΙ με την μαύρη τρύπα των 17 εκατομμυρίων ευρω οι συνθέτες – στιχουργοί και οι υπόλοιποι συνάδελφοι τους είναι καχύποπτοι και αρνητικοί στο ενδεχόμενο να επιστρέψει η διαχείρηση των δικαιωμάτων τους σε ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ.
Το όλο κλίμα χειροτερεύει με την ΕΙΣΒΟΛΗ ΝΕΑΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ με την ονομασία IP HUB μονοπρόσωπη Ανώνυμη εταιρία προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας, η οποία μάλιστα φιλοδοξεί να αποκτήσει την πρωτιά στην είσπραξη από τους Έλληνες χρήστες. Εκτός τούτου ανακοινώθηκε ότι αναμένετε και ΝΕΑ εταιρεία συγγενικών δικαιωμάτων από τον διακεκριμένο οικονομολόγο κ. Νανόπουλο.
Οι αντιδράσεις εκ μέρους των συνθετών – στιχουργών – μουσικών και τραγουδιστών διαδέχεται η μία την άλλη προς πάσα κατεύθυνση.
Ως ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε. ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα συνεχίσουμε να δεχόμαστε την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση στα καταστήματα μας.
Η καταστρατήγηση της Νομοθεσίας με τα παράθυρα που τους παρέχει τόσο η ΕΥΕΔ – ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗκαι ειδικά η GEA, μας έχουν εξαπολύσει άγρια επίθεση με χιλιάδες δικαστήρια και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ τα οποία έχουν ήδη καταγγελθεί στην αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ η κ. Υπουργός ήδη έχει καθυστερήσει να πράξει τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ για να προστατευθούν τα Δικαιώματα των ιδιοκτητών ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και ΑΜΕΣΑ να σταματήσει ο διωγμός των Συναδέλφων καταστηματαρχών και γενικά του χρήστη της Μουσικής.
Διάφορα σχόλια δυναμιτίζουν τη όλη εικόνα του θέματος, με αναμενόμενες εξελίξεις εντός δεκαημέρου. SOS λοιπόν εκπέμπει η σημρινή κατάσταση ΑΜΕΣΑ να επανέλθει η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ για να λειτουργήσουν όλα ΟΜΑΛΑ για το καλό όλων των ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕΡΩΝ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here