Έναρξη νέου Κύκλου Μάθησης του Πανεπιστημίου των Πολιτών με τίτλο: «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση»

370

• 300 εκπαιδευόμενοι από το χώρο της Α΄ Βάθμιας, Β΄ Βάθμιας και της εκπαίδευσης ενηλίκων σε ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα επιμόρφωσης από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων
• Έναρξη των πρώτων 6 τμημάτων αυτό το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ξεκινούν τα πρώτα έξι από τα δεκαέξι τμήματα του νέου προγράμματος του Πανεπιστημίου των Πολιτών με τίτλο «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση», στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Ι.Γ. Κατσίγρα καθώς και στο εκπαιδευτικό συγκρότημα του ΤΕΙ Λάρισας. Να σημειωθεί ότι έως τώρα έχουν επιλεγεί τριακόσιοι εκπαιδευόμενοι ενώ οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.
Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.).


Την ευθύνη για τον συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος έχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων.
Το προηγούμενο Σάββατο κηρύχθηκε η έναρξη του προγράμματος στο πλαίσιο προγραμματισμένης ημερίδας με τίτλο: «Τι συνιστά και τι όχι Μετασχηματίζουσα Μάθηση; Πώς αυτή λειτουργεί» στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, καλωσορίζοντας το όλο εγχείρημα του Πανεπιστημίου των Πολιτών και τις δράσεις εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης του προγράμματος Λάρισα – «Πόλη που Μαθαίνει».
Σε συνέχεια, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, αναφέρθηκε στο πολιτικό περιεχόμενο της μάθησης και της αλλαγής, για τη θεσμική κατοχύρωση του όλου εγχειρήματος, καθώς και για τις προγραμματισμένες ενέργειες του Πανεπιστημίου των Πολιτών για το έτος 2018 – 2019. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις βασικές έννοιες της μετασχηματίζουσας μάθησης και τον τρόπο λειτουργίας της στην εκπαιδευτική διαδικασία, με ομιλητή τον κ. Αλέξη Κόκκο καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο ΕΑΠ και συντονιστή του Κύκλου Μάθησης τίτλο «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση». Την ημερίδα πλαισίωσε και η καλλιτεχνική ομάδα οι «Άγγελοι της Χαράς», ένας φορέας που απασχολεί από το 2011 επαγγελματίες καλλιτέχνες από τους χώρους του θεάτρου, της μουσικής των εικαστικών και του χορού.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
– στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 και 2410680250.
– στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων: https://learninglarissa2016.wordpress.com/texni_ekpaideysi_2018/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here