Εναρξη για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα INVEST

326

Με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Με αφορμή την έναρξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος INVEST για τη δημιουργία Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων στο οποίο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διεξήχθη την Παρασκευή 19-2-2021 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενάντια στον COVID-19, η συνδιάσκεψη του Δήμου Λάρισας και της Επιστημονικής Επιτροπής του έργου.
Την συνδιάσκεψη χαιρέτησαν και παρακολούθησαν διαδικτυακά ο Πρύτανης κ. Ζήσης Μαμούρης και η Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κ. Ιωάννα Λαλιώτου, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, τόνισαν την σπουδαιότητα συνεργασίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δήμου Λάρισας.
Την έναρξη της συνδιάσκεψης κήρυξε ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Έργων κ. Γεώργιος Σούλτης, όπου διαβίβασε και χαιρετισμό του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη, ενώ στην ομάδα συμμετείχε ο κ. Γεώργιος Οικονομίδης, Γενικός Γραμματέας Δήμου Λαρισαίων και από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων οι κ. Λία Γκουτρουμπή και κ. Μαρία Νικολαΐδου.
Το σκοπό και τη χρησιμότητα δημιουργίας των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και την παρουσίαση του Έργου INVEST ανέπτυξε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος και Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων κ. Νικόλαος Σαμαράς καθώς και ο Δρ. Κωνσταντίνος Κόκκινος, Κύριος Ερευνητής του έργου.
Προτάθηκε η δημιουργία Living Labs ως άμεση προτεραιότητα του INVEST με τη συμμετοχή του Δήμου ως κύριο φορέα που θα τροφοδοτεί πρωτόλεια πληροφορία σχετικά με τα προβλήματα της πόλης που αφορούν τη βιωσιμότητα. Τα Living Labs είναι ένα περιβάλλον καινοτομίας που επικεντρώνεται στους φοιτητές με εφαρμογή του εκπαιδευτικού μοντέλου της μάθησης με ταυτόχρονη δημιουργία (Learn by Doing). Η τεχνολογία βασίζεται στην καθημερινή πρακτική και έρευνα των φοιτητών, με μια προσέγγιση που διευκολύνει την επιρροή τους σε ανοιχτές και κατανεμημένες διαδικασίες καινοτομίας, εμπλέκοντας όλους τους σχετικούς εταίρους σε πραγματικές συνθήκες, με στόχο τη δημιουργία βιώσιμων αξιών.
Στη συνέχεια ακολούθησε ενδιαφέρουσα διαλογική συζήτηση στην ολομέλεια. Η Δημοτική Αρχή χαιρέτησε την προσπάθεια και υποσχέθηκε να διευρύνει το αντικείμενο της συνεργασίας του με το Πανεπιστήμιο με την ανάπτυξη δράσεων και έρευνας για την υιοθέτηση ευφυών υπηρεσιών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών Λάρισας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here