Εμβληματική παρέμβαση στην κεντρική οδό του Λιβαδίου από τον Δήμο Ελασσόνας

70

Ανοιχτός διαγωνισμός για το έργο προϋπολογισμού 562.000,00 €

Μετά από μία πολύμηνη διαδικασία γραφειοκρατικών εγκρίσεων και τροποποιήσεων μπαίνει «ξανά στις ράγες» το εμβληματικό έργο της ανάπλασης της κεντρικής οδού του Λιβαδίου από το Δήμο Ελασσόνας με τον ανοιχτό διαγωνισμό που προκηρύχθηκε και αφορά το έργο «Ανάπλαση – Ενοποίηση Χώρων Ενδιαφέροντος του ιστορικού οικισμού Λιβαδίου Δήμου Ελασσόνας» προϋπολογισμού 562.000,00 ευρώ με ΦΠΑ.
Ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε για την προκήρυξη του διαγωνισμού: «Παρά τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις μπήκε και πάλι στις ράγες το έργο της αναβάθμισης της κεντρικής οδού του Λιβαδίου. Ήδη από τον πρώτο χρόνο της θητείας μας καταφέραμε να εκπονήσουμε τη μελέτη της ανάπλασης και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση του έργου από το Πράσινο Ταμείο και επενδυτικούς πόρους του δήμου».
«Το Λιβάδι αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο προορισμό για τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς συνδυάζει την ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά με την αγροκτηνοτροφική παράδοση και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Ο κεντρικός δρόμος του Λιβαδίου μετατρέπεται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας από το σημείο ονόματι «Πεντάστρατο» έως την είσοδο του δημοτικού κτιρίου όπου στεγάζεται ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιβαδίου. Είμαστε ευτυχείς που ακόμα και μετά από τόσους μήνες το έργο θα προχωρήσει και θα υλοποιηθεί» κατέληξε ο Δήμαρχος Ελασσόνας.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Το έργο «Ανάπλαση – ενοποίηση χώρων ενδιαφέροντος του ιστορικού οικισμού Λιβαδίου του Δήμου Ελασσόνας» περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:

● Αποξήλωση της υφιστάμενης ασφαλτόστρωσης και των παλαιότερων στρώσεων τσιμέντου.
● Γενικές εκσκαφές βάθους επιπλέον των καθαιρέσεων περίπου 20 cm.
● Επίχωση με υλικά οδοστρωσίας, βάση 10 cm και υπόβαση 10 cm με την απαραίτητη συμπύκνωση αυτών.
● Τοποθέτηση μεταλλικού δομικού πλεγματος
● Επίστρωση με φυσικούς λίθους (Ευπαλίου Φωκίδας) ενδεικτικών διαστάσεων 30cmx20cm ή 30cmx30cm, ίσως και κάποιες μικρότερου μεγέθους, πάχους 15-20cm κολυμβητούς σε κονίαμα.
● Επίσης, θα τοποθετηθεί αγωγός πολυαιθυλενίου Φ200 κατά μήκος του οδικού άξονα παρέμβασης, προκειμένου να μπορεί να πραγματοποιηθεί η επιδιόρθωση μελλοντικών βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης και θα κατασκευαστούν φρεάτια ελέγχου ανά 20m περίπου.

Έχουν σχεδιαστεί επίσης να τοποθετηθούν μοτίβα, τα οποία προσομοιάζουν στο “αποκλειστικό”, τοπικό και χαρακτηριστικό, παραδοσιακό Λιβαδιώτικο χαλί με ρομβοειδή γεωμετρικά επαναλαμβανόμενα σχήματα και χαρακτηριστικά χρώματα. Η αποτύπωση αυτών των μοτίβων εντός της λιθόστρωσης, στην αρχή και στο τέλος της, θα δώσει έναν επιπλέον χαρακτήρα και θα αναδείξει την ταυτότητα και την παράδοση του οικισμού. Το μοτίβο αυτό θα κατασκευαστεί από εναλλαγή διαφορετικών ειδών και διαφορετικού χρώματος πέτρας.
Ο διαγωνισμός διεξάγεται ηλεκτρονικά και η προθεσμία υποβολής των προσφορών είναι έως τις 22-11-2022, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00 μ.μ. Οι προσφορές θα αποσφραγιστούν στις 28-11-2022 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here