Εμπάργκο των δικηγόρων της Λάρισας σε πρόεδρο Εφετείου

572

Την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας από τα καθήκοντά τους κατά τις συνεδριάσεις των ποινικών δικαστηρίων στη σύνθεση των οποίων θα συμμετέχει συγκεκριμένη εφέτης αποφάσισε χθες ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίασή του το δ.σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Αφορμή για τη στάση των δικηγόρων αποτέλεσε αντιπαράθεση μελών του Δικηγορικού Συλλόγου με την πρόεδρο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων η οποία, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αφαίρεσε το δικαίωμα της υπεράσπισης από συνήγορο, κατά τη χθεσινή δικάσιμο ενώ όπως τονίζεται επέδειξε αγενή συμπεριφορά στο πρόσωπο της προέδρου κας Μπασδέκη.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας συνήλθε εκτάκτως με αφορμή τη συμπεριφορά της προεδρεύουσας κατά τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) δικάσιμο στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, η οποία αφαίρεσε το δικαίωμα της υπεράσπισης από συνήγορο, απορρίπτοντας αίτημα αναβολής που προέβαλε βάσιμα για κώλυμα στο πρόσωπό του και επιχείρησε να διορίσει άλλους δικηγόρους με τη διαδικασία του αυτεπάγγελτου διορισμού, χωρίς καν να διερευνήσει τη δυνατότητα διακοπής της συνεδρίασης σε άλλη ημερομηνία.

Η συγκεκριμένη εφέτης κατά το ίδιο περιστατικό επέδειξε αγενή συμπεριφορά και στο πρόσωπο της Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ενώ και κατά το παρελθόν επανειλημμένως απαξίωσε τον θεσμικό ρόλο των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης.

Για τους λόγους αυτούς το Δ. Σ. ομόφωνα,

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ απερίφραστα τη συμπεριφορά της κ. Εφέτη.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας από τα καθήκοντά τους κατά τις συνεδριάσεις των ποινικών δικαστηρίων στη σύνθεση των οποίων θα συμμετέχει η συγκεκριμένη εφέτης.

ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ αναφορά σε όλες τις Προϊστάμενες Αρχές.

Πηγή: eleftehria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here