Έλληνας ράπερ καθάρισε παραλία 1,5 χιλιομέτρου στη Λάρισα, γεμίζοντας 20 σακιά με σκουπίδια (vid)

776

Τη δική του συνεισφορά προς το περιβάλλον θέλησε να καταθέσει ο ράπερ N.O.E. μαζεύοντας χιλιάδες σκουπίδια από ακτή της Λάρισας.

Ο 30χρονος ράπερ αποφάσισε πως ο καλύτερος τρόπος ώστε να συμβάλει στην επιβίωση του πλανήτη και στην βελτίωση της εικόνας των ελληνικών ακτών και θαλασσών είναι να κάνει κυριολεκτικά λαμπίκο από κάθε είδους σκουπίδια και πλαστικό την ακτή του Δήμου Κάτω Ολύμπου στο νομό Λάρισας.

Έτσι, ο Ν.Ο.Ε. (κατά κόσμον Βασίλειος Στρατής) έφτασε ολομόναχος στην μήκους 1,5 χιλιομέτρου ακτής κοντά στα σύνορα Λάρισας και Πιερίας και με μόνο σύμμαχο την όρεξη για καθαρές ακτές και όπλα του 20 σακιά, άρχισε να εξαφανίζει τα σκουπίδια που βρίσκονταν σε ολόκληρη την έκταση της παραλίας.

Ο Ν.Ο.Ε.(τα αρχικά σύμφωνα με τον ίδιο σημαίνουν Νόημα Όραμα Εξέλιξη) χρειάστηκε να περάσει σχεδόν μία ολόκληρη εβδομάδα στην ακτή ώστε να ολοκληρώσει το έργο του, ενώ κατάφερε να γεμίσει 20 ολόκληρα σακιά με σκουπίδια κάθε είδους, καταγράφοντας παράλληλα τη δράση του σε βίντεο, το οποίο ανάρτησε στη συνέχεια στο διαδίκτυο, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να μεταδώσει το μήνυμά του και να παρακινήσει κι άλλους να ενδιαφερθούν και να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά:

Πολλοί θα αναρωτηθείτε γιατί πήρα τη πρωτοβουλία να καθαρίσω τη παραλία?

Ένα πρωινό πήγα να τρέξω και αντίκρισα αυτό το αποκρουστικό θέαμα,πράγμα που με έκανε να νιώσω πολύ άσχημα…έτσι μου βγήκε αυθόρμητα από μέσα μου να πάρω 2 τσουβάλια και να ξεκινήσω να μαζεύω τα σκουπίδια χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να γνωρίζω τη συνέχεια των επόμενων 6 ημερών.

Διάβασα ότι στους ωκεανούς πετιούνται κάπου στα 10 εκατομμύρια πλαστικά (μόνο) κάθε χρόνο και ότι αυτό καταστρέφει ραγδαία τα οικοσυστήματα,πεθαίνουν καθημερινά αμέτρητα ζώα παγιδευμένα με αποτέλεσμα να πληγώνονται θανάσιμα και τρώγοντας τόνους πλαστικών μέσα στο νερό και εκτός αλλά και μικροοργανισμοί από τη μόλυνση.

Για αυτό το λόγο πρέπει να δράσουμε όλοι μας και να σκεφτούμε τις πράξεις μας και όχι μόνο τον εαυτό μας.

Δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον πλανήτη έτσι όπως μας έχουν μάθει μέσα στις τσιμεντένιες μάντρες,φυλακές που ονομάζουμε πόλεις και σπίτια.

Κάποιοι,ξέρω,θα κακολογήσετε και θα πείτε ότι τα μάζεψα για το φαίνεστε,για τη κάμερα και λοιπά όπως παλιότερα με τον άστεγο και τα παπούτσια,όμως κάνετε μεγάλο λάθος λόγω άγνοιας γιατί δεν γνωρίζετε ότι κάθε μέρα βοηθούσα με το να δίνω φαί,ρούχα, λεφτά και ότι άλλο μου περίσσευε στους άστεγους και ότι πριν βγάλω αυτό το βίντεο μάζευα σκουπίδια από ακτές ενώ συμβούλευα και άλλους να κάνουν το ίδιο επανειλημμένα πριν πάρω κάμερα για τα Vlogs.

Από μικρός,δεν είχαμε πολλά και όμως με αυτά ήμασταν ευτυχισμένοι,η οικογένειά μου,μου έμαθε ότι όταν δίνεις αισθάνεσαι καλύτερα παρά όταν παίρνεις,αυτό το συναίσθημα είναι ανεκτίμητης αξίας και το έμαθα καλά μεγαλώνοντας δίνοντας τουλάχιστον το 90% της μουσικής μου και των συναυλιών μου δωρεάν,τζάμπα…δεν επιζητώ πλούτο,δόξα και υπόληψη αλλά ο ανώτατος σκοπός μου είναι η καλυτέρευση της Ψυχής μου.

Με αυτό το βίντεο εύχομαι να αγγίξω,να ξυπνήσω,να ευαισθητοποιήσω έστω και έναν μέσα στους χιλιάδες που θα το δουν γιατί πιστεύω ότι η επιρροή που έχω σε εσάς είναι η σπουδαιότερη ανταμοιβή μου και η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Θέλω να γνωρίζετε ότι ένας και μόνο Άνθρωπος μπορεί να φέρει τεράστια αλλαγή.

Οι πολιτικοί των κυβερνήσεων,νομαρχιών,δήμων απ’ότι φαίνεται νοιάζονται μόνο για τις θέσεις τους και το χρήμα παρά για την επίλυση προβλημάτων των Ανθρώπων,των ζώων και της φύσης γι’αυτό εξαρτάται από εμάς,τους πολίτες που τους ψηφίζουμε να πάρουμε τη Δύναμη στα χέρια μας,να αποφασίσουμε για το μέλλον μας,να δράσουμε ανάλογα,να διορθώσουμε και να αλλάξουμε προς το καλύτερο την Αγαπημένη Χώρα μας και την Απερίγραπτης Ομορφιάς Γη μας όσο έχουμε χρόνο Ζωής και είναι Ελάχιστος.

Στην Αρχή Ένας Ένας, Μία Μία και στο τέλος Όλοι Μαζί Ενωμένοι Μπορούμε να κάνουμε ότι βάλει ο Νους μας. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Η Ώρα είναι Τώρα.

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here