ΕΛΓΑ: Προσλήψεις συμβασιούχων γεωπόνων και κτηνιάτρων

284

Ο ΕΛΓΑ θα διενεργήσει άμεσα προσλήψεις προσωπικού 50 συμβασιούχων του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων και 8 συμβασιούχων του κλάδου ΠΕ Κτηνιάτρων. Οι προσλαμβανόμενοι θα απασχοληθούν έως 8 μήνες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του

νόμου 2190/94, κατόπιν εγκριτικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών αλλαγών, προκειμένου να διενεργηθούν άμεσα οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις των εκτεταμένων ζημιών που έχουν σημειωθεί λόγω παγετού σε καλλιέργειες οπωροφόρων δέντρων, καθώς επίσης και λόγω πλημμυρών. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΛΓΑ «η επιλογή της Διοικήσεως του ΕΛΓΑ να προσφύγει στην εφαρμογή του άρθρου 20 του νόμου 2190/1994 για την πρόληψη των παραπάνω ΠΕ Γεωπόνων και Κτηνιάτρων οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας COVID-19 ήταν αδύνατη η αξιοποίηση των πινάκων ΠΕ Γεωπόνων και Κτηνιάτρων, οι οποίοι κατά την περσινή περίοδο είχαν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα τη λήξη της ισχύος τους την 24η Απριλίου 2020. Πέραν της προσφυγής στο άρθρο 20 του νόμου 2190/1994, η Διοίκηση του ΕΛΓΑ σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών και το ΑΣΕΠ προωθούν επειγόντως την έγκριση από τη Βουλή διάταξης με την οποία θα ανανεωθεί η ισχύς του πίνακα κατάταξης των ΠΕ Γεωπόνων και Κτηνιάτρων, ώστε να είναι δυνατή η πρόσληψή τους, σύμφωνα με τις ανάγκες του ΕΛΓΑ. Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα προκήρυξη έχουν οι υποψήφιοι με προϋπηρεσία στον ΕΛΓΑ, οι οποίοι θα καταταγούν σύμφωνα με αυτή, με απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα. Η απόλυτα αξιοκρατική κατάταξη των υποψηφίων θα δημοσιευθεί μέσω της ιστοσελίδας του ΕΛΓΑ, ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο της απόλυτα αξιοκρατικής κατάταξης των υποψηφίων».
Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Ουσιαστικά οι 50+8 νέες προσλήψεις που ανακοίνωσε ο ΕΛΓΑ έρχονται ως συνέχεια των καταστροφών που συνετελέστηκαν στην αγροτική παραγωγή στις 26 Μαΐου, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και αποδεικνύουν την απογύμνωση του Οργανισμού σε προσωπικό. Για τις παραπάνω θέσεις υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον, κυρίως νέων ανθρώπων.
Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο ΕΛΓΑ θα διενεργήσει άμεσα προσλήψεις προσωπικού 50 συμβασιούχων γεωπόνων για τα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, κατανεμημένες ως εξής: 30 θέσεις στη Βέροια, 10 στην Κοζάνη και 10 στη Λάρισα. Καθώς και 8 κτηνιάτρων, εκ των οποίων οι 2 θέσεις στη Λάρισα. Λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υποψήφιοι με προϋπηρεσία στον ΕΛΓΑ και θα καταταγούν σύμφωνα με αυτήν «με απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπεύθυνη δήλωση είτε αυτοπροσώπως στην κεντρική διοίκηση, καθώς και στα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση proslipseis@elga.gr, μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουνίου, δηλώνοντας τα υποκαταστήματα όπου επιθυμούν να εργαστούν, καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης.
Γ.Ρ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here