Ελεγχόμενη πρόσβαση στους πεζοδρόμους

376

Στην υπογραφή της σύμβασης του έργου «σύστημα ελεγχόμενης πρόσβασης οχημάτων στους πεζοδρόμους» υπέγραψαν χθες ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας Cosmote και διευθυντής ICT (Information and communications technology) του Ομίλου ΟΤΕ, Λυκούργος Αντωνόπουλος.

Στο πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης θα τοποθετηθούν κολονάκια (σταθερά ή βυθιζόμενα) ενώ μέσω του Κέντρου Ελέγχου που θα λειτουργεί όλο το 24ωρο στον Δήμο Λαρισαίων θα επιτρέπεται η ελεγχόμενη κυκλοφορία οχημάτων, όπως των εκτάκτου ανάγκης, της τροφοδοσίας της αγοράς, των επισκεπτών ξενοδοχείων, των μονίμων κατοίκων κ.ά. απαγορεύοντας παράλληλα την ανεξέλεγκτη διέλευση οχημάτων όπως και τις παράνομες σταθμεύσεις.

Το έργο, που θα χρηματοδοτηθεί από τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας αλλά και από ιδίους πόρους του Δήμου Λαρισαίων, θα αποτελέσει «σοβαρή προσπάθεια του Δήμου ένταξης της Λάρισας στις “έξυπνες πόλεις”» όπως δήλωσε ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, υπογράφοντας τη σύμβαση πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και Αστικής Ανάπτυξης, Δημ. Μαβίδη.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Λάρισα» τόνισε ο κ. Καλογιάννης καθώς «η προμήθεια του συστήματος διαχείρισης θα συμβάλει στον έλεγχο των πεζοδρόμων. Το σύστημα θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση στην κακή κατάσταση των πεζοδρόμων ενώ για την επίλυση του προβλήματος χρειάζεται αλλαγή της σημερινής κουλτούρας.

Η υλοποίηση αυτού του έργου, όπως και των έργων που ακολουθούν, θα διαμορφώσει μια νέα διάσταση στη λειτουργία του κέντρου της Λάρισας» με τον κ. Καλογιάννη να προαναγγέλλει τη δημοπράτηση του έργου 1.300 θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης επικροτώντας τέλος την απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστού να εντάξει το έργο στο πρόγραμμα ΒΑΑ.

Εκ μέρους του Ομίλου ΟΤΕ, ο κ. Αντωνόπουλος διευκρίνισε πως στο πλαίσιο του έργου θα χρησιμοποιηθούν τεχνολογίες που θα αποτελέσουν την αρχή της πλατφόρμας για την «έξυπνη πόλη». Σημειώνοντας ότι το έργο είναι το πρώτο που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα, διαβεβαίωσε για την άριστη ποιότητά του.

Υπενθυμίζεται ότι μετά και τη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης, θα ξεκινήσει άμεσα η δημιουργία του Κέντρου Ελέγχου στον Δήμο Λαρισαίων ενώ θα ακολουθήσει μελέτη εφαρμογής η οποία θα υποδείξει από πού θα ξεκινήσει το έργο, με πιθανότερη εκδοχή τους πεζοδρόμους γύρω από τον λόφο του Φρουρίου. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 8 μήνες, όπως προβλέπει η σύμβαση ενώ τη λειτουργία του θα επιβλέπει η Cosmote για τα επόμενα δύο χρόνια.

Β.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here