Ελασσόνα: Σεισμολόγοι μελετούν την πιθανότητα τα ζώα να διαισθάνθηκαν τον σεισμό

406
Με αναρτήσεις τους στα Social Media οι γνωστοί σεισμολόγοι Γεράσιμος Χουλιάρας και Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρονται στην πιθανότητα τα ζώα να διαισθάνθηκαν τον σεισμό.
Στην περιοχή της Ελασσόνας, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αναφέρουν περιστατικά που κατά τη γνώμη τους «έδειξαν» ότι έρχεται σεισμός. Συγκεκριμένα ο Γεράσιμος Χουλιάρας έγραψε: “Πολλές είναι οι μαρτυρίες από κατοίκους των σεισμόπληκτων χωριών κυρίως στους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου, ότι πριν τους σεισμούς τα σκυλιά ούρλιαζαν, τα πρόβατα ήταν ανήσυχα ενώ οι αγελάδες προσπαθούσαν να βγούνε έξω από τους στάβλους και τα πουλιά από τα δένδρα δίπλα από τις παραποτάμιες περιοχές έφευγαν τρομαγμένα. Παρόμοιες αντιδράσεις ζώων έχουν παρατηρηθεί και έχουν μελετηθεί επιστημονικά πριν απο ισχυρούς σεισμούς όπως αναφέρει η σχετική βιβλιογραφία πρόδρομων φαινομένων. Χιλιάδες είναι οι αναφορές για ζώα που φέρονται περίεργα λίγη ώρα ή ακόμα και μέρες πριν από έναν μεγάλο σεισμό ή κάποια άλλη φυσική καταστροφή. Ελέφαντες, σκυλιά, φίδια, φλαμίνγκο ποντίκια, αντιλόπες, νυχτερίδες κι ένα σωρό άλλα πλάσματα αλλάζουν συμπεριφορά.”
Αλλά και ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος έγραψε “Κάτοικοι της Θεσσαλίας που παρατήρησαν κάτι αφύσικο πριν τους πρόσφατους σεισμούς ας επικοινωνήσουν μαζί μου. Χρειαζόμαστε τη μαρτυρία τους!”

Δείτε τις αναρτήσεις τους:

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here