Ελασσόνα: Μάνα και γιος γνωστής οικογενείας πέρασαν στην ίδια σχολή!

398

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

Έχει περάσει μόλις ένας μήνας από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις και είναι ακόμη μία όμορφη ιστορία, ίσως σπάνια, από τις λίγες που αποκαλύπτονται όταν ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής στα Α.Ε.Ι. της χώρας.

Οι «πρωταγωνιστές» της ιστορίας που πέρασε αθόρυβα στην επικαιρότητα των ημερών που ακολούθησαν και αναδεικνύει η «Ε» έχουν να κάνουν με τη διπλή επιτυχία της οικογένειας του γνωστού Ελασσονίτη χημικού – στελέχους τοπικής επιχείρησης τροφίμων και αθλητικού παράγοντα (μέλος της διοίκησης του Π.Ο.Ε.) Μιχάλη Πάκα στις τελευταίες Πανελλαδικές εξετάσεις.
Ο γιoς Ζήσης και η μητέρα του Κωνσταντίνα κατάφεραν να δώσουν μια κοινή μάχη, που τελικά αποδείχθηκε νικηφόρα, αφού πέρασαν φέτος μαζί στα Α.Ε.Ι. και θα σπουδάσουν Οικονομικές Επιστήμες στα Ιωάννινα και στον Βόλο αντίστοιχα!
Η… νέα φοιτήτρια μητέρα Κωνσταντίνα Παπαχαρισίου – Πάκα σπούδασε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και εργάστηκε ως τεχνολόγος γάλακτος σε τοπικές γαλακτοκομικές μονάδες για δέκα χρόνια. Το κρυφό της όνειρο να σπουδάσει στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση την οδήγησε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.) και στις Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό, σχολή που αποφοίτησε με άριστα. Η ίδια, από τη φύση της ανήσυχο πνεύμα, στη συνέχεια γράφτηκε στο ΕΠΑΛ Ελασσόνας, όπου τελείωσε το Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης. Συμμετείχε στις φετινές Πανελλήνιες και τα κατάφερε να εισαχθεί 6η στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Βόλου (…στροφή σε πιο πρακτική επιστήμη).
Χαρακτηριστικά, τα όσα «κατέθεσε» στην «Ε», ανάμεσα στα άλλα, η Κωνσταντίνα Παπαχαρισίου – Πάκα:
«Το ευχάριστο, όσο και δύσκολο ήταν ότι κατέβηκα στον στίβο των Πανελληνίων μαζί με τον γιο μου Ζήση, ο οποίος εισήχθη ομοίως σε Οικονομικό τμήμα, αλλά αυτό των Ιωαννίνων. Μπήκα στη θέση των παιδιών που δίνουν Πανελλήνιες εξετάσεις και αναλογίστηκα πόσο δύσκολος είναι ο αγώνας τους. Από την εμπειρία μου έχω να πω ότι ο άνθρωπος μπορεί να επιτύχει αυτό που θα ονειρευτεί, αρκεί να το επιχειρήσει…».
Με τη σειρά του, ο γιος της Ζήσης Πάκας, απόφοιτος του Γενικού Λυκείου Ελασσόνας και φοιτητής πια στο Οικονομικό Ιωαννίνων θα πει:
«Γενικά νομίζω ότι η απόφαση της μητέρας να συμμετάσχει στις φετινές Πανελλήνιες, μου προκάλεσε εντύπωση, αλλά δεν ξαφνιάστηκα. Έχει δείξει και στο παρελθόν ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ασχοληθεί κανείς με το διάβασμα. Είναι δοκιμασμένη. Στην απόφασή της αυτή την στηρίξαμε όλοι και το αποτέλεσμα ήταν η δικαίωσή της. Κατά τη γνώμη μου, αναμενόμενο…».
Όσο για τον «αρχηγό» της οικογένειας Μιχάλη Πάκα, πατέρα του Ζήση και σύζυγο της Κωνσταντίνας, με ένα πλατύ χαμόγελο δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη διπλή επιτυχία των δικών του και ευελπιστεί και σε ανάλογη επιτυχία της κόρης τους Ελένης του χρόνου, όταν και η ίδια θα ακολουθήσει την επιτυχημένη κοινή «συνταγή» του αδελφού και της μητέρας της.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here