Ελασσόνα: Άσβεστες μνήμες στο μαρτυρικό «Καυκάκι» – Τιμή στους 140 εκτελεσθέντες (ΦΩΤΟ)

379

Παρουσία μόνο αιρετών τελέστηκε φέτος το μνημόσυνο για τους 140 εκτελεσθέντες στη θέση «Καυκάκι» από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής της 16ης Φεβρουαρίου 1943. Σε μια σεμνή τελετή, που διοργάνωσαν και φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ελασσόνας και η Μαρτυρική Κοινότητα Δομενίκου, τιμήθηκε η 78η επέτειος από το ολοκαύτωμα, που στοίχισε τη ζωή σε άμαχους κατοίκους των οικισμών Δομενίκου, Αμουρίου και Μεσοχωρίου.
Στον τόπο της εκτέλεσης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα π. Δημήτριο Ευαγγέλου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και απόδοση του εθνικού ύμνου.
Στην τελετή παρέστησαν ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, η αναπληρώτρια Συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας κ. Ζ. Φτίκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Ν. Λιούπας, ο Υποδιευθυντής της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας κ. Γ. Βασιλείου, ο επίτιμος υποπρόξενος του Ιταλικού Προξενείου Λάρισας κ. Λ. Μπακούρας, οι αντιδήμαρχοι Ευ. Καρκαβανίδου-Σκρέτα, Ιω. Δραγατσίκης, Κιμ. Τσούρης και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Δομενίκου κ. Ευ. Ψωμιάδης, Αμουρίου κ. Αν. Τσιώρης, Μεσοχωρίου κ. Ιω. Ζαρλαδάνης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του ήρωα Νικολάου Μπάμπαλη στο Δομένικο, στη μνήμη του μοιράρχου της τότε Χωροφυλακής Ελασσόνας, που ύψωσε σθεναρή φωνή διαμαρτυρίας για το ειδεχθές έγκλημα των Ιταλών και διώχθηκε γι’ αυτό από το κατοχικό καθεστώς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here