Έκθεση και συναυλία στο Λαογραφικό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

396

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας εγκαινιάζει την έκθεση «Λάρισα 1950-1985: Η εφημερίδα Ελευθερία αφηγείται», το Σάββατο 11 Μαΐου στις 20:00 στο Λαογραφικό Μουσείο.

Πρόκειται για μια περιοδική έκθεση σχετική με την ιστορία, την παράδοση και τον πολιτισμό της Λάρισας, όπως καταγράφεται μέσα από την παλαιότερη εφημερίδα την πόλης.

Μετά τα εγκαίνια θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με τους Polis Ensemble.

Το μουσικό σχήμα Polis Ensemble αποτελείται από έξι μουσικούς της νέας γενιάς με πολύ σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό τους τόσο στην εγχώρια σκηνή, όσο και στο εξωτερικό.

Το ρεπερτόριό τους αφορά κυρίως στις λόγιες μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου και πιο συγκεκριμένα συνθέσεις της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής και της Οθωμανικής κλασικής μουσικής, ανώνυμα τραγούδια και σκοπούς της περιοχής, καθώς και πρωτότυπες προσωπικές συνθέσεις των μελών του, βασισμένες σε παραδοσιακές φόρμες, οι οποίες αναδεικνύουν τη μελωδικότητα, όσο και την εκφραστικότητα, μουσικών οργάνων όπως το νέυ, η λύρα, το κανονάκι και το πολίτικο λαούτο, τα οποία υποστηρίζονται άλλοτε από τη δυναμική και άλλοτε από τη διακριτική παρουσία του κοντραμπάσου και των κρουστών.

Το συγκρότημα Polis Ensemble αποτελείται από τους :Νίκο Παραουλάκη-Νέυ, Γιώργο Κοντογιάννη-Λύρα, κρουστά, Στέφανο Δορμπαράκη-Κανονάκι, τραγούδι, Αλέξανδρο Καψοκαβάδη-Πολίτικο λαούτο, τραγούδι, Θεόδωρο Κουέλη-Κοντραμπάσο. Μανούσο Κλαπάκη-Κρουστά.

Είσοδος ελεύθερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here