Έκθεση ιστορικών και λαογραφικών φωτογραφιών της Χάλκης

929

Μία έκθεση με φωτογραφίες της Χάλκης θα εγκαινιαστεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Χάλκης την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6 μ.μ. Πρόκειται για ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό που συγκεντρώθηκε από το συλλέκτη χάρη και στην ευγενική προσφορά πολλών κατοίκων του χωριού. Αποτελείται από 635 φωτογραφίες- έγχρωμες και ασπρόμαυρες οι περισσότερες- από τη δεκαετία του 1920 έως και τα σημερινά χρόνια, οι οποίες απεικονίζουν την ιστορία και λαογραφία της Χάλκης.
Μέσα από την περιήγηση και μελέτη των υπότιτλων των φωτογραφιών- «μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις»- ο επισκέπτης θα ενημερωθεί για τις εικόνες της Χάλκης και των κατοίκων της σε διάφορες χρονικές περιόδους. Οι ηλικιωμένοι θα έχουν την ευκαιρία να ξαναζωντανέψουν μνήμες περασμένων δεκαετιών, ενώ οι νεότεροι θα δουν σκηνές από τη ζωή και τις δραστηριότητες αγαπημένων τους προσώπων.
Η έκθεση, που τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης, θα διαρκέσει από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και θα είναι επισκέψιμη τις ώρες 6-8 μ.μ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here