Εκλογικός «πυρετός» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Ποιες ημέρες θα είναι κλειστά τα σχολεία

400

Στην παραλαβή του εκλογικού υλικού (φάκελοι, κάλπες, παραβάν) προχώρησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο προετοιμασίας της εκλογικής μάχης της 26ης Μαΐου.

Οι φάκελοι που εστάλησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι γαλάζιοι για τις ευρωεκλογές και λευκοί με την ένδειξη «Π» για την Περιφέρεια, «Δ» για τους δήμους και «Κ» για τις Κοινότητες. Σε εκκρεμότητα παραμένουν τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών και των κομμάτων, τα οποία αναμένεται να τυπωθούν και να μοιραστούν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. Αφού συγκεντρωθεί το σύνολο του εκλογικού υλικού, θα ταξινομηθεί ανά εκλογικό τμήμα και δήμο και 3 μέρες πριν τις εκλογές θα κληθούν τα συνεργεία των δήμων στην έδρα της Περιφέρειας για να το παραλάβουν. Υπενθυμίζεται ότι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα λειτουργήσουν 1.070 εκλογικά τμήματα, χωρισμένα σε δύο μέρη. Το 1Α θα αφορά τις ευρωεκλογές κι αυτές για την Περιφέρεια και το 1Β τις δημοτικές και τα τοπικά συμβούλια. Σε τμήματα στα οποία οι ψηφοφόροι δεν θα ξεπερνούν τους 300, θα συγκροτείται ένα ενιαίο τμήμα.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για την καλύτερη προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών που έχουν προγραμματιστεί στις 26 Μαΐου, τα σχολεία θα είναι κλειστά από 24 έως 27 Μαΐου. Επίσης, σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα επαναληφθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των αιρετών περιφερειακών αρχών στις 2 Ιουνίου, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία από 31 Μαΐου έως και 3 Ιουνίου.

 Γ.Ρ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here