Έκλεψαν από ναό και εκκλησία σε νεκροταφείο

978

Τα παγκάρια άλλων τριών εκκλησιών σε δύο χωριά των Φαρσάλων έκλεψαν άγνωστοι τις τελευταίες 48 ώρες όταν μόλις την περασμένη Δευτέρα άγνωστοι δράστες, διέρρηξαν επίσης τις εκκλησίες σε Κοιλάδα, Ραχούλα και Μαυροβούνι.

Χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τους ίδιους δράστες που έκλεψαν και τις έξι συνολικά εκκλησίες του νομού καθώς φαίνεται να συμπίπτει το χρονικό διάστημα των κλοπών.

Χθες λοιπόν έγινε γνωστό ότι εκλάπησαν τα παγκάρια στις εκκλησίες του Ανωχωρίου και του Κατωχωρίου Φαρσάλων. Με τους δράστες χωρίς κανένα ενδοιασμό να κλέβουν το παγκάρι ακόμη και από την εκκλησία στο νεκροταφείο του Κατωχωρίου. Τρεις συνολικά εκκλησίες που μεταξύ τους απέχουν 2 – 3 χιλιόμετρα, ενώ οι δύο από τις εκκλησίες αυτές βρίσκονται στις πλατείες των χωριών.

Στον ι.ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Ανωχώρι, οι δράστες πήραν το παγκάρι που εκτιμάται ότι περιείχε μερικές δεκάδες ευρώ. Στον ι.ν. Αγίου Δημητρίου στο Κατωχώρι (φωτ.) αφού παραβίασαν την πόρτα της εκκλησίας, οι κλέφτες «ξήλωσαν» το ξύλινο πλαίσιο του παγκαριού, παίρνοντας μαζί τους το μεταλλικό κουτί που περιείχε περισσότερα από 200 με 300 ευρώ.

Οι κλέφτες δεν δίστασαν να διαρρήξουν και τον ναό στο νεκροταφείο του Κατωχωρίου Φαρσάλων, όπου φεύγοντας πήραν μαζί τους το παγκάρι το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν περιείχε χρήματα. Οι τρεις κλοπές εκτιμάται πως έγιναν στο χρονικό διάστημα, μεταξύ της περασμένης Τρίτης και της περασμένης Τετάρτης.

ΚΟΙΛΑΔΑ

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν τις εκκλησίες του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κοιλάδα, του Αγίου Βησσαρίωνα στη Ραχούλα όπως και του Αγίου Αθανασίου στο Μαυροβούνι του Δήμου Κιλελέρ. Κλέβοντας, μεταξύ άλλων μια εικόνα ιστορικής αξίας, χρήματα από τα παγκάρια και τάματα από τις εικόνες προκαλώντας παράλληλα ζημιές, σπάζοντας πόρτες και παράθυρα των εκκλησιών.

Γ.Γ. – Β.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. To Whom it May Concern:

    Mr grandfather immigrated from Farsala Greece. He was born in 1876. His name was likely changed when he was naturalized in the United States to: Louis Griffin Dallas

    I am trying to learn his birth name so when I visit Greece I can locate my relatives — some of whom are likely living in or near Farsala. Please help in any way and you have my permission to forward this email to another church or whoever can help me.

    Sincerely,

    James Lee Dallas

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here