ΕΚΛ: Να δοθεί άμεσα το έκτακτο βοήθημα στους εργαζόμενους των ΗΡΑ-ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ

288

Τα Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ένωση Μηχανοξυλουργών-Επιπλοποιών Εργατοτεχνιτών Επεξεργασίας Ξύλου Ν. Λάρισας καταγγέλλουν το Υπουργείο Εργασίας για τον εμπαιγμό των απολυμένων και απλήρωτων πρώην εργαζόμενων στις εταιρείες Α. ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ & ΣΙΑ και ΗΡΑ ΑΕΒΕ, κατασκευής παιδικών επίπλων, που καταστράφηκαν από πυρκαγιά πριν από μήνες.
Το ΕΚΝΛ με σχετικό έγγραφο από 21/01/2019 ζήτησε να χορηγηθεί στους συγκριμένους εργαζόμενους, το έκτακτο εφάπαξ οικονομικό βοήθημα ύψους 1.000 € ανά εργαζόμενο που προβλέπεται από τον ΟΑΕΔ σ’ αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσες βιοποριστικές προσωπικές & οικογενειακές ανάγκες τους. Η τότε διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ του υπουργείου με διάφορες δικαιολογίες κωλυσιεργούσε την απάντηση στο αίτημα με αποτέλεσμα να μεσολαβήσουν οι εκλογές και να παγώσει το θέμα.
Η νέα διοίκηση της ΝΔ στο Υπουργείο με το που ανέλαβε δήλωσε άγνοια για το ζήτημα λέγοντας πως δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση από την προηγούμενη. Ως Διοίκηση του ΕΚΝΛ ξαναστείλαμε γραπτώς το αίτημα στις 19/09/2019. Έκτοτε το αίτημα διαβιβάζεται αρμοδίως από τμήμα σε τμήμα του υπουργείου και δεν έχουμε καμία ξεκάθαρη απάντηση.
Το ΕΚΝΛ σε καθ’ όλη την διάρκεια αυτής της περιόδου με συνεχείς παρεμβάσεις έθετε το ζήτημα. Η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση προφανώς οφείλεται στο ότι έπεσε πολύ δουλειά στο υπουργείο με τόσες αντιλαϊκές ρυθμίσεις που είχε να φέρει εις πέρας, με διαδικασίες μάλιστα fast-track κάτι που για τα αιτήματα των εργαζομένων δεν ισχύει βέβαια. Ή καθυστερούν ελπίζοντας πιθανά μήπως και πιάσει και κανένας απολυμένος δουλειά και γλιτώσουν κανένα ευρώ. Γιατί έτσι φτιάχνονται τα πλεονάσματα που καμαρώνουν οι κυβερνήσεις !
Γιατί αυτή η προκλητική στάση είναι φυσική συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση και η τωρινή διοίκηση στο υπουργείο συνολικά για λογαριασμό των εργοδοσίας των μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλεμπόρων εφοπλιστών, τραπεζιτών. Απαιτούμε να σταματήσουν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις, ο εμπαιγμός των συναδέλφων μας και να ικανοποιήσουν άμεσα το δίκαιο αίτημά τους.
Οι Διοικήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here