Εκδηλώσεις στο Δήμο Κιλελέρ

320

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου η Τοπική Κοινότητα Νέας Λεύκης του Δήμου Κιλελέρ και ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Προσφύγων του χωριού συνδιοργανώνουν την 2η Γιορτή Φιστικιού με σκοπό τη διεύρυνση της επιχειρηματικής βάσης των παραγωγών , την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων πάνω στο φιστίκι, την ενημέρωση των αγροτών σχετικά με την καλλιέργεια και φυσικά τη διασκέδαση των επισκεπτών της εκδήλωσης.
Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έχει ώρα έναρξης τις 7.00 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Παλιού Δημοτικού Σχολείου – Λαογραφικό μουσείο όπου θα μιλήσουν οι παρακάτω:
Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής, Καθηγητής Δενδροκομίας Παν. Θεσσαλίας, Δν/τής του Εργαστηρίου “Δενδροκηπευτικών& Εδαφικών Πόρων, «HORTLAB”
Δρ. Ιωάννης Βαγγέλας, Επίκουρος Καθηγητής Φυτοπαθολογίας Παν. Θεσσαλίας
Δρ. Γεώργιος Ζακυνθινός, Καθηγητής Δενδροκομίας – Λαχανοκομίας, Πρόεδρος τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Παν. Πελοποννήσου, Δν/τής του Εργαστηρίου “Τροφοθρεπτικών Προϊόντων & Λειτουργικών Τροφίμων”
Παπασταθόπουλος Ι. Αθανάσιος, Τεχνολόγος Τροφίμων, Q&Q Analysis Χημικά και Μικροβιολογικά εργαστήρια.
Με το πέρας των ομιλιών οι παραγωγοί φιστικιού αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει κάθε απορία του με ειδικούς σχετικά με την καλλιέργεια της φιστικιάς.
Στη συνέχεια, στις 9.00 μ.μ. η γιορτή θα συνεχιστεί στην πλατεία του χωριού , όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εδέσματα με φιστίκι που θα ετοιμάσουν οι γυναίκες του χωριού, καθώς και να διασκεδάσουν με το χορευτικό του ΜΕΣ Θετταλός και ζωντανή ορχήστρα.
Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ, καθώς και χορηγών που ασχολούνται με τον αγροτικό τομέα.
Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 20:00 ο Μορφωτικός Σύλλογος Μέλισσας – Λοφίσκου «Μελισσειακή Φλόγα» διοργανώνει λαϊκοδημοτική βραδιά στο στεγασμένο χώρο του γηπέδου μπάσκετ Μέλισσας. Θα συμμετάσχουν τα χορευτικά τμήματα του ΜΕΣ Γλαύκης, του Συλλόγου Γυναικών Μελίας και της Λέσχης Πολιτισμού Αγίου Γεωργίου του Δήμου Λαρισαίων. Και αυτή η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίουο Δήμος Κιλελέρ και το Τοπικό Συμβούλιο Ελευθερίου διοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη των 43 κατοίκων που φονεύθηκαν από τα ναζιστικά Γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 24/09/1943. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 π.μ. στο χώρο του μνημείου της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Ελευθερίου.
Στις 19:30 γήπεδο του Κιλελέρ διοργανώνεται η 25η «Γιορτή Βαμβακιού» από την Τοπική Κοινότητα και το ποδοσφαιρικό σωματείο Α.Ε.Κιλελέρ. Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν τα χορευτικά συγκροτήματα Κιλελέρ, Αχιλλείου και Νέου Περιβολίου και θα ακολουθήσει λαϊκοδημοτική βραδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here