“Είμαστε δίπλα σε όσους έχασαν τις περιουσίες τους”

262

Καραλαριώτου στα σεισμόπληκτα χωριά Ραχούλα, Μάνδρα και Αμυγδαλέα του δήμου Λαρισαίων

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα βρέθηκε στα χωριά του Δήμου Λαρισαίων που επλήγησαν από το σεισμό η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενη από τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ Αθανάσιο Μαμάκο, Αχιλλέα Σταυροθεόδωρο, Κώστα Βλαχούλη και Αθανάσιο Δρυστέλλα, θέλοντας να δουν από κοντά τις καταστροφές και να σταθούν δίπλα στους σεισμοπαθείς.
Στη Ραχούλα το κλιμάκιο είδε τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε πολλά σπίτια και συνομίλησε με τους κατοίκους, με τον Πρόεδρο κ.Τάσο Γώγουλο αλλά και με το κλιμάκιο των Μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών που έχει αναλάβει την καταγραφή των ζημιών. Η κα Καραλαριώτου ενημερώθηκε ότι 37από τα 45 σπίτια που ελέχθησαν κρίθηκαν προσωρινά μη κατοικήσιμα.
Στη Μάνδρα το κλιμάκιο ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο κ.Σπύρο Καδόγλου και είδε τις ζημιές που έχει υποστεί το σχολειό και πολλές οικίες που έχουν χαρακτηριστεί προσωρινά ως μη κατοικήσιμες.
Στην Αμυγδαλέα η κα Καραλαριώτου συνομίλησε με τους κατοίκους της περιοχής, με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Μητράκα και είδε τις καταστροφές που υπέστη η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το σχολείο καθώς και τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν σε σπίτια του χωριού που κρίθηκαν ακατάλληλα.
Η κα Καραλαριώτου σε σχετική της δήλωση επεσήμανε: «Οι πληγές στα χωριά του Δ.Λαρισαίων είναι πολλές. Δεκάδες οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και βρίσκονται σε απόγνωση. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα . Πρέπει άμεσα να δοθεί λύση στο θέμα της στέγασης και της σίτισης των οικογενειών που τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατάλληλα και να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες για την αποζημίωση τους. Οι στιγμές είναι κρίσιμες.Αξίζουν συγχαρητήρια στους Προέδρους των Κοινοτήτων για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν. Θα σταθούμε όλοι δίπλα στους ανθρώπους που έχασαν τις περιουσίες τους για να ορθοποδήσουν το συντομότερο δυνατό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here