Είχαν πλαστή πινακίδα για να γλιτώσουν τα τέλη

194

Με πλαστή πινακίδα κυκλοφορούσαν δύο άνδρες αλβανικής υπηκοότητας, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και χθες να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Το Δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους για πλαστογραφία μετά χρήσης από κοινού και για ψευδή υπεύθυνη δήλωση. Καταδικάστηκαν ερήμην, ο μεν 30χρονος σε συνολική ποινή οκτώ μηνών και ο 65χρονος πατέρας του, σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 4 Ιανουαρίου 2019 και στις 31 Μαΐου 2019, αντίστοιχα, κυκλοφορούσαν ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα με πλαστή πινακίδα, προκειμένου να γλιτώσουν τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ στις αρχές του έτους είχαν καταθέσει ψευδώς, μέσω υπεύθυνης δήλωσης στην Εφορία ότι τα δύο οχήματα ιδιοκτησίας τους ήταν σε ακινησία. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο της Αστυνομίας χρησιμοποιούσαν την πινακίδα και την άλλαζαν από το δίκυκλο στο αυτοκίνητο και αντίστροφα.

Ένοχος 24χρονος για λαθρεμπορία καπνού
Επίσης το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών ερήμην, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, 24χρονο από το Πακιστάν, που κατηγορούνταν για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 14 Οκτωβρίου 2020 στον Βόλο, ο αλλοδαπός συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 100 κούτες τσιγάρα και συσκευασίες με λαθραίο καπνό.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here